Araç radyatör temizliği Nasil Yapılır?

İçindekiler:

  1. Araç radyatör temizliği Nasil Yapılır?
  2. Radyatör temizleyici nasıl kullanılır?
  3. Radyatör nasıl temizlenir?
  4. Radyatörün tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?
  5. Radyatör bozuksa ne olur?
  6. Radyatör kaç yılda değişir?
  7. Radyatör değişimi önemli mı?

Araç radyatör temizliği Nasil Yapılır?

Rezistans çalıştırılarak depodaki su ısıtılır. Oto radyatör temizleme makinesinin deposuna oto radyatör temizleme sıvısı eklenir. Makine yardımıyla yapılacak kimyasal işlem ortalama 45 dakika boyunca makine ve radyatör arasında dolaştırılmalıdır. Kimyasal madde ile yapılan işlem bittiğinde, durulama işlemi tekrarlanır.

Radyatör temizleyici nasıl kullanılır?

Kullanıldığı Yerler ve Kullanım Şekli Motor soğukken radyatör ek depo kapağını açınız. Kutuyu tamamen soğutma suyuna boşaltınız. Motoru 10-30 dakika çalışma sıcaklığında çalıştırınız. Daha sonra soğutma suyu boşaltınız, sistemi bol su ile yıkayarak durulayınız.

Radyatör nasıl temizlenir?

Oto radyatör temizleme yapmadan önce motorun soğuk olması gerekli. Ardından devir daim işlemi için hortumlar bağlanarak radyator içindeki su boşaltılıp yeni su ile doldurulur. Suyun içine radyator temizleme sıvısı katılarak sistemde dolaştırılır.

Radyatörün tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?

Radyatörde meydana gelen bükülmeler arızaya neden olabilir. Ezilen yerlerden su geçemez ve bu da aracın ısınmasına neden olacaktır. Aracınızdaki hararetin arttığını göstergelerden anlayabilirsiniz. Göstergelerinizdeki ibre sürekli yükseliyor ve düşmüyorsa bu durumda radyatörün tıkalı olduğundan söz edilebilir.

Radyatör bozuksa ne olur?

Kapak bozulduğundan şunlar olabilir. Radyatör kapağı gereksiz yere su sızdıracağı için motor soğutma suyu devamlı azalacaktır. Motor soğutma suyu yedek su deposundan basınçla beraber fışkıracaktır. Araçta hararet sorunlarına yol açabilmektedir.

Radyatör kaç yılda değişir?

Aracınızın soğutma sistemi, motorun ürettiği fazla ısıdan aracınızı korur ve motorun doğru sıcaklık aralığında çalışmasını sağlar. Soğutma sistemini pas, tortu ve kirleticilerden korumak radyatörün ve motorun en iyi çalışma koşularında kalmasına yardım edecektir. Radyatörü her iki yılda bir temizlemelisiniz.

Radyatör değişimi önemli mı?

Radyatör değiştirildiğinde, soğutma sisteminin tamamının, özellikle radyatör hortumlarının kontrol edilmesi gerekir. Arızalı bir radyatör değiştirilmemişse, motorun aşırı ısınması potansiyel olarak motorun ciddi hasar görmesine neden olabilir.