İnsan insan şarkısını kimler söylüyor?

İçindekiler:

  1. İnsan insan şarkısını kimler söylüyor?
  2. İnsan insan bestesi kime ait?
  3. İnsan insan sözleri kimin?
  4. Delikanlı Sadi gerçek hayatta kimdir?
  5. Kırmızı oda gerçek Sadi kimdir?
  6. Kirmizi odadaki Sadi gercekte kim?

İnsan insan şarkısını kimler söylüyor?

Fazıl Say‏ @fazilsaymusic 18. maalisk. 2006 yılında bir “konsept şarkısı” olan “İnsan insan” ı kaydettim. Cem Adrian ( ilk girişteki “melek sesi”), Güvenç Dağüstün, Burcu Uyar ( sonlardaki tiz koloratur soprano) ve Selva Erdener.

İnsan insan bestesi kime ait?

Fazıl Say'ın bu albümünde Muhyiddin Abdal Divânı'nda bulunan ''İnsan insan'' isimli şiiri de yer alır... Fazıl Say tarafından bestelenen bu eser; Güvenç Dağüstün, Cem Adrian, Selva Erdener ve Burcu Uyar tarafından seslendirilir.

İnsan insan sözleri kimin?

Bektaşî ulularından biri olarak kabul edilmektedir. Hece vezni ile Hurufi anlayışta yazdığı şiirlerini küçük bir divanda toplamıştır. Muhyidin Abdal'ın "İnsan İnsan" adlı şiiri Fazıl Say tarafından bestelendi ve İlk Şarkılar albümünde yer aldı.

Delikanlı Sadi gerçek hayatta kimdir?

Delikanlı Sadi karakterini canlandıran oyuncu Erkan Petekkaya kimdir: Erkan Petekkaya, 11 Aralık 1970 tarihinde Elazığ'da dünyaya geldi, İstanbul'da büyüdü. Erkan Petekkaya aslen Diyarbakırlıdır. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı.

Kırmızı oda gerçek Sadi kimdir?

1993 yılından bu yana kadrolu Devlet Tiyatroları sanatçısı olan Petekkaya, uzun yıllar Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda sahne aldı. 1994 yılında şaka programıyla sunuculuğa, 1998 yılında ise set oyunculuğuna başladı. Erkan Petekkaya Kırmızı Oda'da Sadi karakterine hayat vermektedir.

Kirmizi odadaki Sadi gercekte kim?

Özellikle ünlü oyuncu Erkan Petekkaya'nın canlandırdığı 'Delikanlı Sadi' karakteri dikkat çekiyor. Geçirdiği panik ataklarla bilinen Sadi'nin hüzünlü hayatı mercek altına alındı. Kırmızı Oda dizisinde Delikanlı Sadi olarak yer alan karakter, Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi kitabında "Yaşar" olarak yer alıyor.