Ismailağa fetva hattı tüp bebek caiz mi?

İçindekiler:

  1. Ismailağa fetva hattı tüp bebek caiz mi?
  2. Krediyle tüp bebek caiz mi?
  3. Ramazan ayında tüp bebek yaptırmak caiz mi?
  4. Embriyo transferi orucu bozar mı?
  5. Transfer öncesi oruç tutulur mu?

Ismailağa fetva hattı tüp bebek caiz mi?

Cübbeli kriterleri: Bir tüp bebek caiz, ikincisi değil! ... Nakşibendi Tarikatı'nın İsmailağa Kolu'nun etkili ismi Cüppeli Ahmet Hoca resmi internet sitesinde yayımladığı fetvasında oyuncak bebek kriterlerini açıkladı: "Öyle bebekler yapıyorlar ki, saçlarını tarıyorlar, uzun bacaklı falan, bunlara izin yok.

Krediyle tüp bebek caiz mi?

Ailenin krediye başvurmaması gerekirdi. Bu gibi hallerde krediye başvurulabilir mi aslında sormak istediği o. Bu tür hallerde müraacat etmek doğru değildir. Hiçbir halde kredi caiz değildir.

Ramazan ayında tüp bebek yaptırmak caiz mi?

Ramazan ayında oruç tutmak yumurta ve sperm kalitesini düşürmez. Bu nedenle, Ramazan'da tüp bebek tedavisi yapılabilir, oruç tutmak engel değildir."

Embriyo transferi orucu bozar mı?

"Embriyo transferi sürecinde hasta, iğne ve ilaç kullandığı; ultrasona girdiği için oruç tutamayacağını düşünür ve Ramazan ayında tüp bebek tedavisini erteler. Bu sürede hasta, hem tüp bebek tedavisi yaptırıp hem de oruç tutuyorsa iğneleri, ilaçları ve ultrason takiplerini iftardan sonra yapması önerilir.

Transfer öncesi oruç tutulur mu?

Tüp bebek tedavisi yaklaşık 15-20 gün süren bir tedavidir. Embriyo transferi sürecinde hasta, iğne, ilaç kullandığı ve ultrasona girdiği için oruç tutamayacağını düşünüyor. Ancak oruç, tüp bebek tedavisine engel olmaz.