1 dönümden ne kadar çilek çıkar?

İçindekiler:

  1. 1 dönümden ne kadar çilek çıkar?
  2. Serada çilek ne kadar sürede yetişir?
  3. Topraksız çilek serası ne kadar kazandırır?
  4. 1 dönüme kaç kök çilek fidesi dikilir?
  5. Çilek ne zaman hasat edilir?
  6. Açık kök çilek fidesi ne zaman dikilir?

1 dönümden ne kadar çilek çıkar?

Dönüm başına fide ekilerek, topraklı tarıma göre 5 kat daha fazla ürünle yıl sonunda dönüm başına 18 ton rekolte aldıklarını ifade etti.

Serada çilek ne kadar sürede yetişir?

3. Örtüaltı Çilek yetiştiriciliğinde, alçak tünellerde 1-2 hafta, yüksek tünellerde ve plastik seralarda 2-4 hafta, cam seralarda 4-6 haftalık erkencilik sağlanmaktadır.

Topraksız çilek serası ne kadar kazandırır?

Tarımın gözde illeri arasında yer alan şehirde topraksız tarım ile çilek üreten çiftçi, yılın 11 ayı hasat yaparak, yaklaşık 300 bin lira para kazanıyor.

1 dönüme kaç kök çilek fidesi dikilir?

Fideler bu çukurlara kökleri kıvrılmadan dikilmelidir. Dikimden hemen sonra can suyu mutlaka verilmelidir. Dekara ortalama olarak 5.000 – 6.000 fide dikilir. Dikimde sette yüksekliği 20 cm, sette genişliği 60 cm, sette araları ise 40 cm olmalıdır.

Çilek ne zaman hasat edilir?

Çilekte iyi tozlanma gereklidir.İyi tozlanmış meyvelerde şekil bozukluğu olur.Tozlanmadan sonra meyve genelde 30-35 günde olgunlaşır.

Açık kök çilek fidesi ne zaman dikilir?

Bu yöntemle fidelikte Mayıs-Haziran aylarında oluşan yavru bitkiler steril yetiştirme ortamlarında küçük plastik torbalarda mistleme altında köklendirilir ve temmuz-ağustos aylarında esas yerlerine dikimi gerçekleştirilir.