İlaç raporu sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. İlaç raporu sorgulama nasıl yapılır?
  2. Ilaç raporu ile eczaneden alınır mı?
  3. Ilaç raporlarına nereden bakılır?
  4. Raporlu ilaçlar eczaneden alınabilir mi?
  5. Yüksek tansiyon ilaçları reçetesiz alınır mı?
  6. 2021 Raporlu ilaçlar ne zamana kadar eczaneden alınabilir?
  7. Raporlu ilaçlar eczaneden alınabiliyor mü?
  8. Raporlu ilaçlardan katkı payı alınıyor mu?

İlaç raporu sorgulama nasıl yapılır?

E-devlet sitesine erişim sayfası üzerinden kimlik doğrulama işlemi istenecektir. Bu nedenle sorgulama yapmak isteyen vatandaş kendisine ait T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresini kullanarak bilgilerini girer. Daha sonrasında ise e-devlet Sitesi üzerinden “e-hizmetler” yazısına tıklayın.

Ilaç raporu ile eczaneden alınır mı?

İşte, yanıtı! Eczanelerden almak istediğimiz bazı ilaçların reçetesiz satılma yetkisi yoktur. Kronik hastalığı olanların ilaçları doktor raporu doğrultusunda hastalara verilmektedir. Bu raporların sürelerinin dolması halinde ise yeniden rapor çıkarılması gerekmektedir.

Ilaç raporlarına nereden bakılır?

e-Devlet Kapısı
  1. Sosyal Güvenlik Kurumu.
  2. İlaç Rapor Bilgisi Sorgulama.

Raporlu ilaçlar eczaneden alınabilir mi?

2) Son altı ay içerisinde hekim tarafından kronik hastalığı için reçete edilmiş ilaçları kullanan hastalar, her seferinde 90 günlük tedaviyi içeren miktarda ve bir önceki reçetede yazan doz miktarı kadar ilacı, sağlık kuruluşlarına gitmeden ve reçeteye ihtiyaç duyulmaksızın sadece raporlu ilaçları için olmak üzere ...

Yüksek tansiyon ilaçları reçetesiz alınır mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yapılan değişiklikle şeker ve tansiyon hastalarına ağır bir darbe vuruldu. Artık şeker, tansiyon gibi kronik hastalıkları olan vatandaşalar, mevcut raporlarıyla direkt olarak eczaneden ilaç alamayacak.

2021 Raporlu ilaçlar ne zamana kadar eczaneden alınabilir?

02.07.2021 Kurumumuz web sayfasında 28.08.2020 tarihinde yayımlanmış olan "Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç/Tıbbi Malzeme Temini Hakkında" başlıklı duyuru ile; Kronik hasta olarak kabul edilmiş hak sahiplerimizin malzeme raporları 30.09.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Raporlu ilaçlar eczaneden alınabiliyor mü?

tarihinden itibariyle raporlu hastalar ilaçlarını eczanelerden reçetesiz alabiliyorken, 9 Temmuz'da SGK tarafından yapılan düzenlenme ile e-nabız sisteminde kronik hastalık kaydı olmayan 18 yaş üstü ile 65 yaş altı hastalar ilaçlarını alamayacak.

Raporlu ilaçlardan katkı payı alınıyor mu?

Raporlu ilaçlarda katılım payı ödenmiyor, eşdeğer ilaçta fark ödememek için eczacıya danışarak aynı gruptaki daha ucuz ilaçları tercih ederek fark ödemeden tedavi olunabilir.