Hacı Hasan Efendi hangi tarikat?

İçindekiler:

  1. Hacı Hasan Efendi hangi tarikat?
  2. Seyyid Hasan Efendi kimdir?
  3. Ali Ramazan Dinç Hocaefendi hangi cemaatten?
  4. Başköylü Hasan Efendi nerede?
  5. Van Erciş Seyyid Hasan Arvasi kimdir?
  6. Hacı Zeki Aktaş nereli?

Hacı Hasan Efendi hangi tarikat?

Yahyalı Cemaati olarak bilinen tarikatın önderi olarak görülebilecek Hacı Hasan Dinç, Erenköy Cemaati'nin Mahmut Sami Ramazanoğlu'ndan sonraki kollarından biridir.

Seyyid Hasan Efendi kimdir?

Diyarbakır'da doğdu. Şeyh İbrahim Gülşenî Hazretlerinin torunu, Şeyh Ahmed Hayâlî'nin oğlu ve Ali Safvetî'nin kardeşidir. Asıl ismi olan Hasan'ı aynı zamanda mahlas olarak kullanmaktadır. İlim tahsilini aile fertlerinin yanında tamamladı.

Ali Ramazan Dinç Hocaefendi hangi cemaatten?

Kayseri merkezli olan Yahyalı Cemaati'nin lideri Ali Ramazan Dinç, sohbeti sırasında kendilerine yakın Veren El Derneği'ne ait kumbaraların her evde olması gerektiğini söyleyerek, kumbaraların evde olması durumunda Hz. Muhammed'in o evleri ziyaret edeceğini söyledi.

Başköylü Hasan Efendi nerede?

Bütün haberde Kudüs'te mezarı aranan kişi denilen zat, Erzincan Başköylü Seyyid Hasan Efendidir. Kudüs'te asker olmadığı gibi halen türbesi Erzincan Başköy'dedir.

Van Erciş Seyyid Hasan Arvasi kimdir?

Seyyid Halis Arvasi, 1932 yılında Erciş'te doğdu. Şeyh Muhammed Hafid kuddise sirruhun 9 oğlundan ikincisidir. Doğudaki medreselerde ilim okuyarak zamanın büyük alimlerinden ders aldı. Arkasında çok değerli bir evlat olan Seyyid Hasan kuddise sirruhu bıraktı.

Hacı Zeki Aktaş nereli?

1962 Bayburt doğumluyum. 1970'ten bu yana ise Bursa'da yaşıyor ve çalışıyorum.