Diş dolgusu kaç seansta yapılır?

İçindekiler:

  1. Diş dolgusu kaç seansta yapılır?
  2. Dolgu neden yapılıyor?
  3. Bir günde kaç Dolgu?
  4. Hangi çürüğe dolgu yapılır?

Diş dolgusu kaç seansta yapılır?

Lazer yöntemiyle yapılan dolgular, bir dakikada dişe sabitlenerek, kurutulur. Porselen veya zirkonyum kaplamalarda ise uygulanacak yönteme bağlı olarak farklılık gösterebilir. 2 ila 4 seansta porselen diş kaplaması yapılır. Diş dolgu fiyatları hasta ve hekimin anlaşmasıyla belirlenir ve uygulama yapılır.

Dolgu neden yapılıyor?

Dolgu, çürüyen bir dişteki tüm çürük ve artıklar temizlenerek ortaya çıkan boşluğun, o dişin normal formuna uygun olarak ve biyolojik olarak uyumlu olan kompozit materyallerle doldurulması işlemidir. Çürük ile zarar görmüş bir dişe normal fonksiyonunun ve görünümünün kazandırılması işlemidir.

Bir günde kaç Dolgu?

Bir günde kaç dişe dolgu yapılabilir? Bu konuda her hekimin bir uygulama şekli olabilir. Ancak genellikle bir gün içerisinde en fazla iki dişe dolgu yapılmaktadır.

Hangi çürüğe dolgu yapılır?

Uzmanlara göre hemen hemen her çürüğe dolgu yapılmaktadır. Dişteki mevcut çürüğün büyüklüğüne göre diş dolgusunu yapılmaktadır. Eğer dişteki çürük diş köklerine kadar inmişse öncelik olarak kanal tedavisi uygulanır daha sonra dolgu tedavisi yapılır.