Yüksek lisans diploması nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans diploması nasıl alınır?
  2. Yüksek lisans diploması veriliyor mu?
  3. Yüksek lisans diploması yurtdışında geçerli mi?
  4. Yüksek lisans kaç ortalama istiyor?
  5. Yüksek lisans bitirince ne olur?
  6. Yüksek lisans denklik nedir?
  7. Yüksek lisans yapan herkes akademisyen olabilir mi?

Yüksek lisans diploması nasıl alınır?

Derslerini başarıyla tamamlamak, GANO'su 2,50 ve üzeri olmak ve tez sınavında başarılı olmak kaydıyla Enstitü tarafından istenen ilgili basılı ve elektronik dokümanlarla birlikte, Enstitü tez yazım kurallarına uygun olarak yazılmış tezin bir kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde Enstitüye ...

Yüksek lisans diploması veriliyor mu?

Öğrencinin, bitirme projesini hangi yarıyılda aldıysa o yarıyılda projesine kayıt olması ve yarıyıl bittiğinde yazılı bir şekilde rapor vermesi gerekiyor. Bu programın sonunda yeterlilik sınavı da uygulanabilir. Bu programı başarıyla bitirenlere Yüksek Lisans Diploması veriliyor.

Yüksek lisans diploması yurtdışında geçerli mi?

Diploma Eki, Diplomanın Avrupa'da geçerli olmasını sağlar ? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.

Yüksek lisans kaç ortalama istiyor?

Yüksek lisans programlarına başvuran adayların lisans not ortalamalarının 100 üzerinden en az 65; doktora/sanatta yeterlik programlarına başvuranların ise lisans not ortalamalarının en az 65, yüksek lisans not ortalamalarının en az 75 olması gerekir.

Yüksek lisans bitirince ne olur?

Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi "bilim uzmanı", "hekim" , "yüksek mühendis", "yüksek mimar" gibi unvanlara sahip olur.

Yüksek lisans denklik nedir?

Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.

Yüksek lisans yapan herkes akademisyen olabilir mi?

Akademisyen olmak istiyorsanız tezli yüksek lisans mezunu olmanız gerekir. (Lisans not ortalaması ve ALES şartını sağlıyorsanız doktoraya lisans mezunu olarak da başvurabilirsiniz.)