KAP ne demek spor?

İçindekiler:

  1. KAP ne demek spor?
  2. Borsa KAP geldi ne demek?
  3. Kap a bildirmek ne demek?
  4. Hisse senedine kap gelmesi ne demek?
  5. KAP bildirimi ne demek?
  6. KAP kime bağlı?
  7. Kap ne demek TDK?
  8. Transferi kapa bildirmek ne demek?
  9. Anti kap ne demek?
  10. Borsada pay alım satım ne demek?
  11. Giysi olarak kap ne demek?
  12. Bedelli hisseyi nasıl etkiler?
  13. Kamuya Açıklanacak bilgi türleri nelerdir?

KAP ne demek spor?

KAP kısa adı, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) mevzuatı gereği kapsamında yapılması gereken bildirimlerin bulunduğu, Merkezi Kayır Kuruluşu'na bağlı elektronik sistemdir. KAP'ın açılımı ise Kamu Aydınlatma Platformu'dur.

Borsa KAP geldi ne demek?

Kap'ın açılımı: Kamuoyu Açıklama Platformu'dur. Bu platform, sermaye piyasası ve borsanın kamuoyuna açıklaması gerekli olan bildirimlerin elektronik ortamda duyurulduğu sistemdir. Bu sistem ile borsada işlem gören şirketler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Kap a bildirmek ne demek?

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP), sermaye piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik sistemdir. ...

Hisse senedine kap gelmesi ne demek?

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP), sermaye piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik sistemdir.

KAP bildirimi ne demek?

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP), sermaye piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik sistemdir.

KAP kime bağlı?

KAP kısaca, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) mevzuatı gereğince yapılması gereken bildirimlerin yer aldığı, Merkezi Kayır Kuruluşu'na bağlı elektronik sistemdir. KAP'ın açılımı ise Kamu Aydınlatma Platformu'dur.

Kap ne demek TDK?

Türlü şeylerin taşınması veya saklanması için kullanılan torba, kılıf, çanta, sepet, sandık vb.

Transferi kapa bildirmek ne demek?

KAP'a bildirmenin anlamı ne? KAP bildirimini vatandaşlar genellikle takımların transfer ettiği ya da transfer için gönderdiği oyuncuyu bildirmesi olarak bilir.

Anti kap ne demek?

Antipati kelimesi Fransızca antipathie kelimesinden alıntıdır. Bu sebeple dilimize Fransızca dilinden geçmiştir. Antipati kelimesi anlamı ise soğuk sevimsizlik anlamında kullanılmaktadır. Aynı zamanda antipati kelimesi sempati kelimesinin de zıt anlamlı kelimesidir.

Borsada pay alım satım ne demek?

Paylar veya hisse senetleri, anonim şirketler tarafından çıkarılır ve şirketin sermayesine belirli bir katılma payını temsil eder. ... Payları borsada işlem gören şirketler kâr dağıtıp dağıtmamak konusunda serbesttir. Borsada işlem gören şirketler kârını nakit olarak veya bedelsiz pay ihraç ederek dağıtabilir.

Giysi olarak kap ne demek?

Kap son dönemlerde yaygın olarak kullanılan dış giyim ürünlerinden birisidir. ... Kap diz altına kadar olan ve ince kumaşlardan üretilen ince yazlık dış giyim ürünleridir. Kaplar düğmeli veya fermuarlı olarak tasarlanmaktadır.

Bedelli hisseyi nasıl etkiler?

Ödenmiş sermaye kendi içinde dışarıdan kaynak girmeden yükseltilmiş olur. Bu nedenle aslında bedelli sermaye artışı şirketlerin özkaynaklarına katkı sağlar. Ama nedense, borsamızda ne kadar yüksek oranda bedelsiz sermaye artışı olacaksa, hisseler o denli sert yükselişler yapabiliyorlar.

Kamuya Açıklanacak bilgi türleri nelerdir?

Kamuya açıklanacak bilgiler, içsel ve sürekli bilgi olmak üzere ikiye ayrılır. Özel Durumlar Tebliği'nde içsel bilgi, sermaye piyasası araçlarının değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını etkileyebilecek henüz kamuya açıklanmamış bilgi, olay ve gelişmeler olarak tanımlanmıştır.