Egzoz muayenesi dışarıda yapılır mi?

İçindekiler:

  1. Egzoz muayenesi dışarıda yapılır mi?
  2. Egzoz emisyon muayenesi nerede yapılır?
  3. Egzoz emisyon ölçümü nasıl yapılır?
  4. Dizel araç egzoz muayenesi olur mu?
  5. Emisyon cezası ne kadar?
  6. Egzoz muayenesi geç yaptırılırsa ne olur?

Egzoz muayenesi dışarıda yapılır mi?

Tüvtürk dışında pek çok yetkili serviste de egzoz emisyon ölçümü yapılmaktadır. ... Dışarıda yapılan egzoz muayene ücreti de aynı şekilde 90 TL'dir. Araç sahipleri Tüvtürk muayenesi öncesinde zorunlu olarak yaptırmaları gereken egzoz emisyon ölçümünü Tüvtürk'te yapabilecekleri gibi başka yerlerde de yaptırabilirler.

Egzoz emisyon muayenesi nerede yapılır?

3. Egzoz Emisyon Ölçümü Nerede Yapılır? Araç muayenesinde olduğu gibi egzoz emisyon ölçümü konusunda da yetkili kuruluş TÜVTÜRK'tür. TÜVTÜRK internet sitesinden randevu oluşturup ölçüm yaptırabilirsiniz.

Egzoz emisyon ölçümü nasıl yapılır?

Egzoz muayenesi yaptırmak için tescil ve trafik belgesi, nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport, motorlu taşıt egzoz emisyon ruhsatına sahip olmanız yeterli. Bu evraklarla birlikte muayenenizi yaptırıp, yapılan egzoz ölçümü sonucunda Egzoz Gazı Emisyon Pulu ile Egzoz Gazı Emisyon ruhsatı elde edebilirsiniz.

Dizel araç egzoz muayenesi olur mu?

Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

Emisyon cezası ne kadar?

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahipleri 2.067 Türk Lirası cezai işleme tabiidir. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan ve standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri 3.791 Türk Lirası cezai işleme tabiidir.

Egzoz muayenesi geç yaptırılırsa ne olur?

Egzoz muayenesi geciktiği için ekstra olarak bir ceza ücreti kesilmez. Kesilen cezalar 30 gün içerisinde ödenmezse ödenmeyen her ay için %5 gecikme faizi uygulanmaktadır.