Somun nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Somun nedir ne işe yarar?
  2. Cıvata somunu nedir?
  3. Somun nedir makine?
  4. Taçlı somun ne işe yarar?
  5. Somun nedir ve çeşitleri?
  6. Cıvata nerelerde kullanılır?
  7. 8.8 cıvata nedir?
  8. Kelebek somun nedir?
  9. Somun nedir çeşitleri nelerdir?
  10. Cıvata nedir çeşitleri nelerdir?
  11. Havşa başlı cıvata nerelerde kullanılır?
  12. Saplama nedir nerelerde kullanılır?
  13. Setskur ne demek?
  14. 8.8 ne anlama gelir?
  15. Cıvata malzemesi nedir?
  16. Kelebek somun ne işe yarar?
  17. Civatalama nedir?

Somun nedir ne işe yarar?

Somunlar cıvata ve saplama gibi parçaları birbirlerine bağlama özelliğine sahip araçlarla birlikte kullanılan yardımcı malzemelerdir. Somunlar, cıvataların daha iyi sıkıştırılabilmesi için kullanılmaktadırlar. ... Zira somun böyle bir durumda kazınarak soyulacaktır.

Cıvata somunu nedir?

Civata nedir ? Civata; somun kullanılarak parçaları sökülebilir şekilde birleştiren, sıkma momenti genellikle somuna uygulanan, altıgen vb başı olan gövdesine vida dişi açılmış silindirik bağlama elemanıdır.

Somun nedir makine?

Parçaları birbirine çözülebilir şekilde bağlamaya yarayan cıvatalara, saplamalara vb. vida açılmış makine parçalarına vidalanan bağlama elemanlarına somun denir.

Taçlı somun ne işe yarar?

Somun, perno ve ayar bileziği emniyetinde kullanılan elemanlardır. Vidalı kısma açılmış uygun delik ile taçlı somunun yarığı aynı hizaya getirildikten sonra gupilya takılarak uçları kıvrılır. Bu şekilde somunun çözülmesi önlenir.

Somun nedir ve çeşitleri?

Çeşitli nesnelerde cıvataların sağlam bir biçimde sıkışmasını sağlayıp, saplama ve cıvata türü parçaları birbirine bağlamaya yarayan parçalara somun adı verilmektedir.

Cıvata nerelerde kullanılır?

Cıvata, birbirine bağlanmak istenen parçaların üzerine delik açılarak ucuna somun takılarak sıkıştırılan bir bağlantı elemanı. Yapı mühendisliğinde bulon olarak da anılır. Genellikle somun ile birlikte kullanılır. Cıvatanın en çok kullanıldığı alanlar makine ve inşaat sektörüdür.

8.8 cıvata nedir?

Civatalar DIN Normlarına uygun olarak, C35 veya CK35 malzemeden imal edilir. 8x8=64 Kg./mm2 çekme mukavemeti vardır. HRC 21~29 sertlik değerleri arasındadır.

Kelebek somun nedir?

Kelebek somunlar, diğer adıyla parmak somunlar, ek olarak bir sıkma aparatı kullanımına gereksinim duymadan parmaklarınızla sıkılabilen somun türleridir. 1980 li yılların başından bu yana kullanılan bu somunlar, günümüzde yerini halen korumaktadır.

Somun nedir çeşitleri nelerdir?

Somun Çeşitleri Nelerdir?
  • Altı Köşe Somunlar.
  • Altı Köşe Kör Somun.
  • Kare Kaynak Somunu.
  • Kare Somun.
  • Boru Dişi Somun.
  • Flanşlı Somun.
  • İnce Taçlı Somun.
  • Altı Köşe Perçin Somun.
Daha fazla öğe...

Cıvata nedir çeşitleri nelerdir?

Gövde Biçimine Göre Cıvata Çeşitleri
  • Başsız cıvatalar (saplamalar)
  • Germe cıvatalar.
  • Vidalı pimler.
  • Sac vidalar.
  • Akıllı vidalar.
  • Ağaç vidaları
  • Esnek cıvatalar.
  • Gövdesi toleranslı cıvatalar.

Havşa başlı cıvata nerelerde kullanılır?

Havşa Başlı Cıvatalar Bu nedenle ince malzemeler bağlanırken kullanılırlar. Özellikle cıvata başının dışarıda kalmaması gereken durumlarda havşa başlı cıvatalar ideal seçimdir.

Saplama nedir nerelerde kullanılır?

Saplamalar her sektörde çeşitli çap ve boylarda kullanılır.Ağırlıklı olarak prefabrik yapı sektöründe ankraj bulonları,uydu ve iletişim sektörü anten bağlantı sapması, makine sektöründe çeşitli çap ve boylarda, asansör sektöründe kabin bağlantılarında, otomotiv sanayinde aks parçalarını bağlamak için, inşaat sektöründe ...

Setskur ne demek?

Setskur (Vidalı Pim) tüm gövde üzerinde sadece vida dişi bulunan başı olmayan civata grubudur. Diğer adı vidalı pim olarak geçen setskur vida tüm gövdesi üzerinde vida dişi olan başı olmayan cıvatalardır. Mil ve akslar üzerinde bulunan kasnak gibi hareketli parçaların konumunu güvene almak için kullanılmaktadır.

8.8 ne anlama gelir?

08:08 ÇİFT SAAT ANLAMI NE ANLAMA GELİR? 08:08 anlamı, sevdiğin kişinin güne seninle güzel bir kahvaltı yaparak başlamak istediğinin işaretidir. Güzel bir kahvaltı teklifine hazırlıklı ol. Bu teklif senin de gönülden bağlı olduğun o kişiden gelecek.

Cıvata malzemesi nedir?

DIN (Almanya Standartı) sistemine göre olan cıvatalar genellikle St37, St40, St42 çeliğinden üretilmektedirler. St37 çeliği 3700 N/mm2 kopma mukavemetine sahiptir. Bazen de C45 (%45 karbon) alaşımsız çeliklerden de üretilebilmektedirler. Malzeme ne kadar kaliteliyse işlemesi de o kadar zordur.

Kelebek somun ne işe yarar?

Kelebek Somun Yanlarında rahat kavrama için çıkıntıları olan somun çeşididir. Bu tutma yerleri sayesinde hiçbir el aletine ihtiyaç duymadan sadece elle sıkıp gevşetilebilirler. Yanlarındaki tutma yerleri kanat gibi olduğu için kelebek olarak adlandırılmışlardır.

Civatalama nedir?

Cıvata, birbirine bağlanmak istenen parçaların üzerine delik açılarak ucuna somun takılarak sıkıştırılan bir bağlantı elemanı. Yapı mühendisliğinde bulon olarak da anılır. Genellikle somun ile birlikte kullanılır. Cıvatanın en çok kullanıldığı alanlar makine ve inşaat sektörüdür.