Emri vaki konuşma nedir?

İçindekiler:

  1. Emri vaki konuşma nedir?
  2. Emri vaki nasıl yazılır?
  3. TDK emrivaki ne demek?
  4. Oldubittiye getirmeden ne demek?
  5. Laubalilikten hoşlanmam ne demek?
  6. Yemen ne anlama gelir?
  7. Oldubittiye ne demek?

Emri vaki konuşma nedir?

Emrivaki gibi ne demek? Başkasına karışma fırsatı vermeden bir işi aceleye ve kargaşalığa getirip sonuca bağlama, olupbitti, emrivaki, dolaylı gizli emir.

Emri vaki nasıl yazılır?

Emrivaki mi?” yoksa “Emri vaki mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Emri vaki şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Emrivaki şeklinde olmalıdır.

TDK emrivaki ne demek?

Emrivaki TDK Sözlük Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit emrivaki kelimesi, 'Oldu bitti' anlamına gelmektedir. Daha geniş anlatımda herhangi yapılacak bir iş anında, karşı kişinin mecburen yapmak zorunda kalma durumu olarak anlatılabilir.

Oldubittiye getirmeden ne demek?

OLDUBİTTİ NE DEMEK: Başkasına karışma fırsatı vermeden bir işi aceleye ve kargaşalığa getirip sonuca bağlama, olupbitti, emrivaki.

Laubalilikten hoşlanmam ne demek?

Türk Dil Kurumu açısından geçerli olan ve laubali kelimesi üzerinden türemiş farklı sözcük grupları da bulunmaktadır. ... Son olarak bu kelime üzerinden türemiş şekilde laubali olmak sözcüğü, 'Aşırı senli benli olmak ya da istenmeyecek şekilde samimi davranmak' anlamı ile ele alınabilir. ''Laubalilikten hiç hoşlanmam.''

Yemen ne anlama gelir?

(ﻳﻤﻦ) i. Arap yarımadasının güneybatısındaki ülkenin adı olup dilimizde “gurbet yolcusu, garip” anlamına gelen Yemen ellerinde Veysel Karanî söyleyişinde geçer.

Oldubittiye ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre Oldubittiye getirmek kelimesinin anlamı: geri dönülmesi güç veya olanaksız bir durum yaratmak, emrivaki yapmak.