Obje neye denir?

İçindekiler:

  1. Obje neye denir?
  2. Obje ne demektir felsefede?
  3. Süje ve obje ne demektir?
  4. Obje nedir görsel sanatlar?
  5. Obje nedir edebiyat?
  6. Temellendirmek ne demek?
  7. Septik Felsefe Nedir?
  8. Fiziksel obje ne demek?
  9. Obje nedir tıp?
  10. Sanat nesnesi ne demek?
  11. Temellendirmeye dayalı olma ne demek?
  12. Aşırı şüphecilik nedir felsefe?
  13. Nesne depolama nedir?
  14. Fizik cisim nedir?

Obje neye denir?

Obje neye denir? “Genel olarak, bir insanın öz varlığının (bilinç) dışında kalan tüm varlıklardır. Obje, bilinendir. Ulaşılmaya çalışılan varlıktır.

Obje ne demektir felsefede?

Felsefede, nesne ya da obje, özne teriminin karşıtı olarak kullanılan kavram. Özne gözlemleyen, nesne gözlemlenendir. Dekart gibi bazı modern felsefecilere göre bilinç özneyi içine alan bir biliştir ve bazı nesneler öznenin gözleminden bağımsız olarak var olamazlar.

Süje ve obje ne demektir?

Suje, obje, bilgi ve akt terimleri felsefeye ait terimlerdir ve şu anlamlara gelmektedir: -Suje: Bilgi arayışında olan ve bilme isteği olan, arayan veya düşünen varlıklar olarak adlandırılabilir. -Obje: Bilinen anlamına gelmektedir sujenin sorular sormasının ana nedenidir. Suje sorular sorarak objeye ulaşmaya çalışır.

Obje nedir görsel sanatlar?

Mant (2014: 113) “Resim Sanatında Nesne” başlıklı makalesinde nesneyi şöyle tarif eder; “Düşünme, algılama, sezme ve tasarlama aracılığıyla var olan ve varlığını gösteren her şey nesnedir. ... Ve her sanat yapıtı, bir estetik obje olarak yorumlanmış bir varlığı ifade eder” (Tunalı, 2013: 11).

Obje nedir edebiyat?

Obje Sanat Terimi Olarak Obje: Belli bir ağırlığı ve hacmi, rengi olan her türlü cansız varlık.

Temellendirmek ne demek?

Bir düşüncenin, bir yargının, önermenin doğruluğunu gösterme, bu doğruluğun dayanaklarını gerekçelerini ortaya koyma demektir.

Septik Felsefe Nedir?

Kuşkuculuk, septisizm, skeptisizm veya şüphecilik, her tür bilgi savını kuşkuyla karşılayan, bunların temellerini, etkilerini ve kesinliklerini irdeleyen, ayrıca aklın kesin bir bilgi elde edemeyeceğini, hakikate erişilse dahi sürekli ve tam bir şüphe içinde kalınacağını, "mutlak"a ulaşmanın mümkün olmadığını savunan ...

Fiziksel obje ne demek?

Fiziksel cisim, fiziksel nesne veya fiziksel obje, 3 boyutlu uzayda dönme veya çevirme hareketiyle hareket etmek için daha fazla veya az sıkıştırılmış maddenin toplamı. ... Sınır genellikle nesnenin görülebilir veya somut yüzeyindedir.

Obje nedir tıp?

Obje Sağlık-Tıp Terimi Olarak Obje: Görülebilen veya dokunulabilen herhangi bir şey.

Sanat nesnesi ne demek?

Sanatta nesne; bizde bir çağrıĢım yapan, yaĢantımızda, görüp duyduklarımızla iliĢkilendirilebilen, belli bir ağırlığı, hacmi, rengi, gölgesi olan canlı ve cansız tüm varlıklar olarak kabul edilebilir.

Temellendirmeye dayalı olma ne demek?

Bir düşüncenin, bir yargının, önermenin doğruluğunu gösterme, bu doğruluğun dayanaklarını gerekçelerini ortaya koyma demektir. Örneğin: Felsefede önermelerin yargıların deney ve gözlem yoluyla doğrulanması söz konusu olmadığından gerekçe ve dayanak göstererek temellendirme yoluna gidilir.

Aşırı şüphecilik nedir felsefe?

Kuşkuculuk, septisizm, skeptisizm veya şüphecilik, her tür bilgi savını kuşkuyla karşılayan, bunların temellerini, etkilerini ve kesinliklerini irdeleyen, ayrıca aklın kesin bir bilgi elde edemeyeceğini, hakikate erişilse dahi sürekli ve tam bir şüphe içinde kalınacağını, "mutlak"a ulaşmanın mümkün olmadığını savunan ...

Nesne depolama nedir?

Nesne depolaması, genellikle bulutta kullanılan, hiyerarşinin olmadığı bir veri depolama yöntemidir. ... Her nesnenin, kendisiyle birlikte alınan meta verileri de olabilir. Temel özellikler. Veriler ayrı nesneler olarak depolanır.

Fizik cisim nedir?

Cisim, fizikte hacim kaplayan her türlü öğelere denir. Aynı zamanda maddenin şekil almış hâline de denir. Cisim, felsefede hissedilen, duyulan, dokunulan her şeye denilir. Beden veya vücut anlamında kullanılır.