Mutenâ ne demek?

İçindekiler:

  1. Mutenâ ne demek?
  2. Mutena ne demek Osmanlıca?
  3. Mutena semt ne demek?
  4. Mutenalaşmak ne demek?
  5. Semt kısmına ne yazılır?
  6. Mütemadiyen nereden gelir?
  7. Mütemadiyen Türkçe mi?

Mutenâ ne demek?

1. En iyi ve en güzel olması için dikkat ve özen gösterilmiş, özenilmiş, özenli, îtinâlı: “Mûtenâ bir sanat eseri.” 2. Benzerleri arasında üstün nitelikleriyle göze çarpan, önemli bir yeri bulunan, seçkin, önemli, mühim: “Mûtenâ bir adam.” Mûtenâ bir gazino (Reşat N.

Mutena ne demek Osmanlıca?

Özenilmiş, özenle yapılmış. En mutena çiçek muhakkak ki menekşedir. Osmanlıca'da yazılışı: mu'tena. Özenle, dikkatle seçilmiş.

Mutena semt ne demek?

Sultanların semti! ... İstanbul'un mutena semti. Mutena derler eskiler; farklı, seçkin, özel.

Mutenalaşmak ne demek?

Mutenalaşma, insanların tarihsel, kültürel ve ırksal açıdan yabancısı oldukları bir mekâna bedenen yerleşmeyi seçmeleriyle hayata geçiyor. Bu bedenlerin mevcudiyeti, oradaki yerel nüfusun varlık tarzında bir aksama yarattığında, şiddet uygulamış oluyor.

Semt kısmına ne yazılır?

Adreste semt ne yazılır? Semt genellikle adres yazımında çok kullanılmayan bilgidir. Cadde ve mahalle gibi bulunun bölgeyi daha iyi açıklayan bir tabir diyebiliriz. Mesela; İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan bir yeri tabir etmek gerekirse Mecidiyeköy şeklinde semti yazabiliriz.

Mütemadiyen nereden gelir?

Mütemadiyen TDK kelime anlamı hakkında bilmeniz gereken detaylar. Mütemadiyen Arapçadan gelen ve Türkçede yaygın kullanılan sözcüklerden biridir. Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı zaman anlamı, 'Ara vermeden ve sürekli olarak' biçiminde ifade ediliyor.

Mütemadiyen Türkçe mi?

Mütemadiyen Arapçadan gelen ve Türkçede yaygın kullanılan sözcüklerden biridir. Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı zaman anlamı, 'Ara vermeden ve sürekli olarak' biçiminde ifade ediliyor.