Arapça vesika ne demek?

İçindekiler:

  1. Arapça vesika ne demek?
  2. Izzet vesikası ne demek?
  3. Vesika ne demek Osmanlıca?
  4. Vesikalık fotoğraf ne demek?
  5. Vesikalık fotoğraf ne işe yarar?

Arapça vesika ne demek?

Arapça ws̠ḳ kökünden gelen was̠īḳat وثيقة z "güvence, delil, hukuken geçerli belge" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça was̠aḳa وثق z "güvendi, emin oldu" fiilinin sıfat dişil (müennes, feminine) halidir. Vesika kelimesi tarihte bilinen ilk kez Meninski, Thesaurus (1680) eserinde yer almıştır.

Izzet vesikası ne demek?

Borçlunun kanuni yönden takip edilen alacağı ödemeye yeterli malı bulunmadığına dair icra dairesi tarafından verilen resmi belgeye aciz vesikası denir. Diğer bir ifade ile de Aciz vesikası icra takibi sonunda alacaklıya alacağının ödenmeyen kısmı için icra dairesince verilen belgedir.

Vesika ne demek Osmanlıca?

Bir hâlin, bir hadisenin veya bir sözün doğruluğunu gösteren, inandırıcı şey. Belge, sened.

Vesikalık fotoğraf ne demek?

Vesika kelimesinin anlamı “belge” olarak geçer. Yani bir vesika (belge) için gerekli olan şeylere vesikalık denmektedir. ... Vesikalık fotoğraflar günümüzde, resmî belge için gerekli olan, yüzün belirgin olarak seçildiği, belli ölçülerdeki fotoğraflara denmektedir.

Vesikalık fotoğraf ne işe yarar?

Vesikalık fotoğraf ifadesi için bir başka deyişle belgelik fotoğraf ya da bağlayıcılığı olan fotoğraf denilebilir. Vesikalık fotoğraflar günümüzde, resmî belge için gerekli olan, yüzün belirgin olarak seçildiği, belli ölçülerdeki fotoğraflara denmektedir.