Erkeklerde saç ekimi nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Erkeklerde saç ekimi nasıl oluyor?
  2. Erkeklerde saç ekimi ne zaman yapılmalı?
  3. Erkek saç ektirme ne kadar?
  4. Saç nasıl ekiliyor?
  5. Bölgesel saç ekimi yapılır mı?

Erkeklerde saç ekimi nasıl oluyor?

FUT yöntemi ile saç ekimi ise aslında basit bir cerrahi operasyonla gerçekleştirilir. Donör bölgeden (çoğunlukla ense) saç kökleri, bir şerit halinde kesilerek alınır, saçın ekileceği kel bölgede açılan kanallara ekilir. Donör bölgeden kesilen alan yaklaşık 15 cm uzunluğunda ve 2 cm genişliğinde olur.

Erkeklerde saç ekimi ne zaman yapılmalı?

Bu sebeple bazı kişiler 40 yaşına kadar saçlarının dökülmesini bekleyip sonra ekim yapmayı tercih etmektedir. Bazıları ise bu duruma hemen müdahale ederek sorunu ortadan kaldırmayı tercih ediyorlar. Yani saç ekimi yaptıran erkeklerin yaş aralığı 25 ile 45 yaş arasındadır.

Erkek saç ektirme ne kadar?

Saç ekimlerinde greft hesaplamsı ile saç ekim fiyatı sunan saç ekim merkezleri genel olarak mümkün olsa dahi 3000 greft saç ekim yapmakta ve yaptıkları bu 3000 greft saç ekim için yaklaşık olarak 4000 tl ile 5000 tl arasında fiyat sunmaktadırlar.

Saç nasıl ekiliyor?

Saç ekimi işleminde ilk aşama greftlerin alınacağı donör bölgeyi belirlemektir. Ense ve kulak arkası bölgeleri saç ekimi için en kaliteli greftlerin bulunduğu donör bölgelerdir. Özel mikromotor cihazlar ile saç kökleri çıkartılır. Alınan bu greftler özel bir solüsyon içerisinde bekletilerek, kaliteli hale getirilir.

Bölgesel saç ekimi yapılır mı?

Bölgesel saç ekimi stres veya farklı sağlık sorunlarından ortaya çıkan bölgesel saç kayıplarının giderilmesi için bu bölgelere saç ekimi yapılması işlemidir. Genellikle 5 greft arasında saç kökü donör bölgelerden alınır ve dökülmenin yaşandığı bölgeye nakledilir.