Köy yerleşik alanı nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Köy yerleşik alanı nasıl öğrenilir?
  2. Belediye ve mücavir alan sınırları dışında imar planı olmayan köy ve mezraların yerleşik alanları içerisinde yapılacak ifraz işlemlerinde asgari parsel cephesi kaç metredir?
  3. Belediye ve mücavir alan nedir?
  4. Belediye ve mücavir alan sınırları dışı ne demek?

Köy yerleşik alanı nasıl öğrenilir?

Köy ve obaların (mezraların) yerleşik alanı ile yakın çevresinin (civarının) belirlenmesi, valiliklerce görevlendirilecek en az üç kişilik bir kurul aracılığıyla, 1/1.000, 1/2.000 ya da 1/5.000 ölçekli güncel haritalar ya da kadastro paftaları üzerinden yapılır, il özel yönetimince onaylanır.

Belediye ve mücavir alan sınırları dışında imar planı olmayan köy ve mezraların yerleşik alanları içerisinde yapılacak ifraz işlemlerinde asgari parsel cephesi kaç metredir?

Madde 62- İmar planı ve yerleşik alan sınırları dışında kalan alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5.000)m2 den küçük olmaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasına bulunan veya var olan bir yola,yapılan ifrazdan sonra en az (25.00)m cephesi bulunması zorunludur.

Belediye ve mücavir alan nedir?

Mücavir alan, belediye sınırları dışında olup, imar mevzuatı bakımından belediyelerin kontrol ve mesuliyeti altına verilmiş olan alanlardır. Böyle bir uygulamada amaç, belediyenin yakın çevresindeki imar faaliyetlerini denetlemesini sağlamak, rantı ve plansız yapılaşmayı önlemektir.

Belediye ve mücavir alan sınırları dışı ne demek?

Mücavir alan kısaca , belediyenin sınırları dışında kalmış olan belirli ( komşu ) alanların belediye sorumluluğu altına geçmesidir. ... Farklı bir belediye sınırına girmedikleri sürece belediye sınırlarına yakın olmaları gerekmez. Bu alanlar köyleri de içine alabilir.