Yabanci dil muafiyet sinavi ne demek?

İçindekiler:

  1. Yabanci dil muafiyet sinavi ne demek?
  2. Yabancı dil hazirlik sinavi nedir?
  3. Ingilizce muafiyet sınavına nasıl başvurulur?
  4. Dokuz Eylül Muafiyet Sınavı zorunlu mu?

Yabanci dil muafiyet sinavi ne demek?

İngilizce Yeterlik (Muafiyet) Sınavı, akademik yılın başında yapılan ve üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile daha önceki yıllarda üniversiteye kayıt yaptırmış ancak hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayamamış öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak için girdikleri sınavdır.

Yabancı dil hazirlik sinavi nedir?

Zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerinin yabancı dil düzeylerinin yeterli olup olamadıklarını belirlemek için yapılan sınavdır. Sınavda başarılı olanlar bölümlerine devam hakkını elde ederler. Önceki yıllarda hazırlık programında başarısız / devamsız olan öğrenciler de bu sınava girebilirler.

Ingilizce muafiyet sınavına nasıl başvurulur?

Dileyen öğrenciler bizzat Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşlerine gelerek de Muafiyet Sınavı Başvuru Formunu teslim edebilirler. Son başvuru tarihine kadar başvurularını tamamlamayanlar sınava giremeyecektir.

Dokuz Eylül Muafiyet Sınavı zorunlu mu?

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık okumak isteyen tüm öğrencilerin muafiyet ve/veya düzey belirleme sınavlarına girmeleri zorunludur. ... İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimine başvuran İkinci Öğretim öğrencileri için kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır.