Kare ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Kare ne demek TDK?
  2. Kareler anlamı ne demek?
  3. Kare ne demek Osmanlıca?
  4. Kâri nedir kuran?
  5. Osmanlıca üçgen ne demek?
  6. Üçgen hangi dilden gelir?
  7. Eşkenar üçgen tanımı nedir?
  8. Kare neyi simgeler?
  9. Kare sembolü ne anlama gelir?
  10. Arapça kâri ne demek?
  11. Ey kâri ne demek?
  12. Müsellesin sathı Yatalay Dikeley Zarbının Müsavatına Müsavidir ne demek?
  13. Bir Müsellesin mesaha i Sathiyesi ne demek?
  14. Üçgen nedir 3 sınıf?
  15. Üçgen günlük hayatta nerelerde kullanılır?
  16. Eşkenar üçgen nasıl bir şekildir?

Kare ne demek TDK?

Kenarları ve açıları birbirine eşit olan dörtgen, dördül, murabba: “Evin bütün pencereleri çift kanatlı, her kanat, kare biçimli üçer camlıydı.” -A. ... Bu biçimde olan: Kare masa. 3. İskambil oyunlarında aynı türden dört kâğıdın bir araya gelmesi: Kare as.

Kareler anlamı ne demek?

Kenarları ve açıları birbirine eşit olan dörtgen, dördül, murabba. ... Bu biçimde olan. İskambil oyunlarında aynı türden dört kâğıdın bir araya gelmesi.

Kare ne demek Osmanlıca?

kare / kâre (Çoğulu: Kâr-Kur) Dişi ayı. Meşe. Yüksek yer. Kabile ismi.

Kâri nedir kuran?

kari / kârî Kur'ân-ı kerîmi ezberleyen ve okuyan.

Osmanlıca üçgen ne demek?

müselles / مثلث (Selase. den) Üç, üçlü. Üçleştirilen. Üç köşeli olan. Üçgen.

Üçgen hangi dilden gelir?

Arapça s̠ls̠ kökünden gelen mus̠allas̠ مثلّث "üçlü, üçleme, üçgen" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça s̠allas̠a ثلث "üçledi, üç yaptı" fiilinin tefˁîl vezni (II) mefˁuludur.

Eşkenar üçgen tanımı nedir?

Eşkenar üçgen, kenar uzunlukları birbirine eşit olan üçgendir. İç açıları da birbirine eşit her biri 60 derecedir. İndirilen yükseklik aynı zamanda açıortay, kenarortay ve kenar orta dikmedir.

Kare neyi simgeler?

Sabit ve değişmezdir. Kare, alan ölçüsü birimidir. Büyük bir alanı karelere bölerek eşit birimler halinde paylaştırmak mümkün olduğundan, sosyal adaletin simgesidir aynı zamanda. ... Karenin üç boyutlu hali diyebileceğimiz küp, beş Platonik cisimden biridir ve dört elementten biri olan toprağı simgeler.

Kare sembolü ne anlama gelir?

# sembolü kare işareti, sayı işareti ya da hashtag işareti olarak adlandırılır. Bir sayıyı ifade etmek için kullanılabilir (örneğin "#1" "bir numara" anlamına gelebilir), bunun yanında telekomünikasyonda bir telefon tuşu olarak ve sosyal medyada hashtag'leri etiketlemek için kullanılabilir.

Arapça kâri ne demek?

Arapçada kari kelimesi okuyan anlamına gelir. Kıraat kelimesi de ''kari'' kelimesinden türetilmiştir ve okumak demektir. Arapça dil bilgisi kurallarına göre bir kelimenin çoğulu yazılırken kök ve gövde değişir. Kurra da kari kelimesinin çoğulu olup okuyanlar manasına gelir.

Ey kâri ne demek?

Kâri kelimesi Arapça "okumak" anlamındaki "kıraat"ten, okuyucu demek. ... Bazen Ahmed Midhat gibi "ey kâri" diye seslenenler de olurdu.

Müsellesin sathı Yatalay Dikeley Zarbının Müsavatına Müsavidir ne demek?

Osmanlıca: “Müsellesin sathı yatalay, dikeley zarbının müsavatına müsavidir.” Türkçe: “Üçgenin alanı, tabanı ile yüksekliğinin çarpımının yarısına eşittir.”

Bir Müsellesin mesaha i Sathiyesi ne demek?

Yani: Bir üçgenin alanı, tabanı ile yüksekliğinin çarpımının yarısına eşittir. ... Anadili Türkçe olan bir çocuk için bunu öğrenmek haylice zor olacaktı. Müselles yerine üçgen, kaide yerine taban terimlerinin öğrenilmesi ve bellekte tutulması çok kolay olmaktadır.

Üçgen nedir 3 sınıf?

Bir üçgen düzlemde birbirine doğrusal olmayan üç noktayı birleştiren üç doğru parçasının birleşimidir. Üçgene müselles ve üçbucak da denir. ... Bir üçgenin üç köşesi ve bu köşeleri birleştiren doğru parçalarından oluşan üç kenarı vardır. Bir üçgenin iç açılarının toplamı 180°, dış açılarının toplamı 360°'dir.

Üçgen günlük hayatta nerelerde kullanılır?

serigrafi, trikotajcılık, diş protezciliği, halıcılık, sayacılık, ayakkabıcılık, dericilik, fora freze ve gazumacılık, çantacılık ve saraciyecilik, iç ve dış giyim, taşçılık, duvarcılık, deri konfeksiyonculuğu gibi yerlerde de kullanılır.

Eşkenar üçgen nasıl bir şekildir?

Eşkenar üçgen, kenar uzunlukları birbirine eşit olan üçgendir. İç açıları da birbirine eşit her biri 60 derecedir. İndirilen yükseklik aynı zamanda açıortay, kenarortay ve kenar orta dikmedir.