Çentik ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Çentik ne anlama gelir?
  2. Kızlık zarı bir çentik nedir?
  3. Tabana inen yırtık ne demek?
  4. Kızlık zarının delik olup olmadığı nasıl anlasilir?
  5. Kızlık zarında eski yırtık ne demek?
  6. Yırtık kızlık zarı dışarıdan bakılınca görülür mü?
  7. Insiziv Papil ne demek?
  8. Ah hattı nedir?

Çentik ne anlama gelir?

i. (< çent-i-k) Bir şeyin kenarında çok ufak bir parçanın kopması veya bıçakla koparılması sûretiyle meydana gelen yâhut tabiî olarak bulunan küçük bir girinti şeklindeki oyukcuk, kertik, tırtık: Çürümüş frenk inciri gibi hem iri hem çentik birkaç çürük diş (Nâmık Kemal).

Kızlık zarı bir çentik nedir?

Kızlık zarının yırtılması durumunda vajen duvarına kadar inen bir yırtık oluşur. Zedelenmesinde ise oluşan yırtık tam olarak vajen duvarına kadar inmez. Kızlık zarı zedelenmelerinde oluşan hasara 'çentik' adı verilir.

Tabana inen yırtık ne demek?

Ortasında adet kanının dışarıya akmasını sağlayan bir boşluk bulunmaktadır. Kızlık zarı muayenesi işleminde kızlık zarında oluşan yırtıklar da "saat kadranı yönünde" tarif edilmektedir. Tam olarak tabana inen yırtıklar "perfore himen" olarak tarif edilir ve bekaretin kaybını göstermektedir.

Kızlık zarının delik olup olmadığı nasıl anlasilir?

Kızlık zarı bozulduğu şu şekilde anlaşılmaktadır: Kasıklarda ve vajina girişinde hafif ağrı, Lekelenme şeklinde ya da adet gibi kanama, Vajina içerisinde hafif yanma, batma.

Kızlık zarında eski yırtık ne demek?

İlişkiden sonra ilk 7 gün içinde yapıldıysa kızlık zarı üzerinde taze yırtığa bağlı kanama izleri görülebilecektir (Taze yırtık). 7 günden sonra ise yırtığın ne kadar eski olduğunu söylemek imkansızdır (eski yırtık). Çünkü 7 günden sonra yırtık tam olarak kalıcı hale gelmektedir.

Yırtık kızlık zarı dışarıdan bakılınca görülür mü?

Hayır. Kızlık zarını incelemek için dışarıdan baktığınızda görmeniz pek mümkün değildir. Çünkü kızlık zarı 2-3 cm içeride kalmaktadır. Özellikle kilolu bayanlarda cilt altı yağ dokusunun kalınlığından ötürü kızlık zarı (hymen) daha derinlerde 4-5 cm içeride olabilmektedir.

Insiziv Papil ne demek?

İnsiziv papilla pozisyonu: Kemik rezorbsiyonu ve ağız değişikliklerinden en az etkilenen bölge maksiller ön bölgedir. Bu nedenle insiziv papilla stabil bir referans noktasıdır. Kaninlerin tepe noktalarından geçen hat %92 vakada insiziv papillanın merkezinden geçer.

Ah hattı nedir?

Titresim Hattı (AH hattı) Alt protezin distolingual kısmı,retromylohyoid fossa bölgesinde postero inferior olarak uzatılır ve fossanın şekline uygun olarak yapılırsa, proteze retansiyon ve stabilite sağlar. ... Titreşim hattı üst protezi distal bitiş sınırıdır. Titreşim hattı sert ve yumuşak damağın birleşim yeri DEĞİLDİR.