Kurum içi geçici görevlendirme süresi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Kurum içi geçici görevlendirme süresi ne kadar?
  2. Geçici görevlendirme kaç defa yapılır?
  3. Memur isteği dışında görevlendirilebilir mi?
  4. Geçici görevlendirme nasıl istenir?
  5. Geçici görevlendirmeyi kim yapar?
  6. Devlet memur şoför olarak görevlendirilebilir mi?

Kurum içi geçici görevlendirme süresi ne kadar?

(2) Geçici görevlendirme en fazla bir yıl olarak yapılabilir ve her defasında bir yılı geçmemek üzere uzatılabilir. (3) Kesintili ya da kesintisiz olarak bu Yönetmelik kapsamında toplamda altı ayı geçen geçici görevlendirmelerde personelin muvafakatinin alınması şarttır.

Geçici görevlendirme kaç defa yapılır?

Geçici görevlendirme en fazla 1 yıl olarak yapılabilir ve her defasında bir yılı geçmemek üzere uzatılabilir. Kesintili ya da kesintisiz olarak bu Yönetmelik kapsamında toplamda altı ayı geçen görevlendirmelerde personelin muvafakatinin alınması şarttır.

Memur isteği dışında görevlendirilebilir mi?

Birinci fıkrada belirtilen hâller dışında memurlar, kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması hâlinde kurumlarınca, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarında altı aya kadar geçici süreli olarak görevlendirilebilir.”

Geçici görevlendirme nasıl istenir?

Geçici görevlendirme personelin kadro veya pozisyonunun bulunduğu kurum tarafından verilecek muvafakat ile mümkün olur. Geçici görevlendirmeye ilişkin form, geçici görevlendirme yapılan kuruma gönderilir. İlgili personele görevlendirme başlangıç tarihinden en az 5 gün önce tebliğ edilir.

Geçici görevlendirmeyi kim yapar?

[6] Yönetmelik'in “Ortak Hükümler” başlıklı 8/1. maddesi: “Geçici görevlendirmeye ilişkin onay işlemleri, bakanlıklarda bakan, diğer kurumlarda en üst yöneticilerin onayıyla tekamül eder.

Devlet memur şoför olarak görevlendirilebilir mi?

bakanlar Kurulu bir kaç önce önemli bir esas ve usul belirlemesi yaptı. Yapılan belirlemeye göre taşıt süremeyi kabul eden ve sürücü belgesi olan tüm kamu görevlileri şoför olmaksızın taşıtları kullanabilecektir.