Kabuklu bit ilacı ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Kabuklu bit ilacı ne zaman atılır?
  2. Kabuklu Koşnil nedir?
  3. Çiçeklerdeki unlu bit nasıl geçer?
  4. Unlu bit neden oluşur?
  5. Admiral ilaç ne ise yarar?
  6. Ağaçlara bit ilacı ne zaman atılır?
  7. Yaprak bitine ne yapılır?
  8. Unlu bit nasıl olur?
  9. Unlu bit nereden gelir?
  10. Admiral ne zaman atılır?
  11. 20 SP ne için kullanılır?
  12. Yaprak bitine hangi ilaç iyi gelir?

Kabuklu bit ilacı ne zaman atılır?

Kışlık yağlarla ve yazlık yağlarla ilaçlama yapılmamış ise ilk dönem nimflere karşı yumurtlama döneminde (genellikle Nisan başı ve ortaları) ya da kabuk altından hareketli nimflerin çıkışları takip edilerek, ilk çıkışlardan 15-20 gün sonra veya hareketli nimflerin çıkış oranı `'a ulaştığında ilaçlama yapılmalıdır.

Kabuklu Koşnil nedir?

Kabuklubit ve koşniller (Scale insects) (Hemiptera: Coccomorpha) bitki özsuyu ile beslenen zararlılar olup yine benzer şekilde bitki özsuyu ile beslenen Yaprakbitleri (Aphidoidae), Beyazsinekler (Aleyrodidae) ve Pisillidler (Psylloidea) ile yakın akraba bir gruptur.

Çiçeklerdeki unlu bit nasıl geçer?

Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır. Yaprakların üzerine ayrı ayrı uygulamak suretiyle kolayca bu işlemi gerçekleştirmek mümkündür.

Unlu bit neden oluşur?

İnatçı ve ya hızlı yayınlan hastalık olan pamuklanma yani unlu bit hastalığı halk arasında pamukçuk hastalığı adı ile de bilinmektedir. Genel olarak karanfil, difenbahya gibi bazı çiçeklerde çok sık rastlanmaktadır. Nemin neden olduğu pamuklanma durumunda bitki özsuyu ile beraber beslenmektedir.

Admiral ilaç ne ise yarar?

ADMIRAL 10 EC adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına gore Grup 7C olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Etkili madde: 100 g/L Pyriproxyfen içerir.

Ağaçlara bit ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Yaprak bitine ne yapılır?

Sadece sirkeyi suya koymayı unutma, tersi değil. Son olarak, bir çay kaşığı gri sabun veya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Sonuç olarak, yaprak bitlerine püskürtülen sirke bitkilere daha iyi yapışacak ve daha uzun süre dayanacaktır. Bitkileri iyice püskürtüyoruz, böylece sıvı onlardan akıyor.

Unlu bit nasıl olur?

Unlu bitler, yaprak düğümlerinde ve saplarda beyaz kabarık mum oluştururlar. Aynı zamanda bitki özsuyunu emerler. Absorbe ettikleri şeker fazlası salgı balı olarak salgılanır, yaprakları sapları ve meyveleri yapışkan yapar. Salgı balı üzerinde oluşan küf siyahımsı bir görünüş verir ve fotosentesizi etkiler.

Unlu bit nereden gelir?

Gözle görülür unlu bitlerin mumlu liflerle kaplı olması, onları kimyasal uygulamarla kontrol altında tutmayı zor hale getirir. Tüm dünyada nemli ve ılık iklimin oluğu yerlerde görülürler ve bitki özsuyu ile beslenerek sebze, meyve ve süs bitkilerinden oluşan geniş bir yelpazede zarar verici olarak değerlendilirler.

Admiral ne zaman atılır?

Tek uygulama yeterlidir. Uygulama tercihen hasat sonu ekim ayı ortasında yapılmalıdır. Zeytin karakoşniline karşı uygulama zamanı aktif larva çıkışına göre saptanır.

20 SP ne için kullanılır?

Mospilan 20 SP adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına gore Grup 4A olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlyayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir.

Yaprak bitine hangi ilaç iyi gelir?

Yaprak bitlerine sirke spreyinin hazırlanması çok kolaydır. Sadece sirkeyi 1:10 oranında suyla karıştırın, yani 100 ml sirke (yaklaşık yarım bardak) için 1 litre su alıyoruz. Sadece sirkeyi suya koymayı unutma, tersi değil. Son olarak, bir çay kaşığı gri sabun veya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin.