Yabancı uyruklu işçi çalıştırma izni nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yabancı uyruklu işçi çalıştırma izni nasıl alınır?
  2. Yabancılar için sigorta primi ne kadar 2021?
  3. Yurt dışı çalışma izni başvurusu nasıl yapılır?
  4. Yabancı işçi çalıştırmanın cezası ne kadar?
  5. Yabanci çalışma izni kac gunde cikar?
  6. Yabancı uyruklulara sigorta yapılıyor mu?
  7. Çalışma izni başvuru iptali nasıl yapılır?

Yabancı uyruklu işçi çalıştırma izni nasıl alınır?

En az altı ay geçerli bir oturma iznine sahip olan yabancılar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına E Devlet üzerinden Online başvuruda bulunulur, Yabancının geçerli ikamet iznine sahip olmadığı durumlarda ikamet ettiği ülkenin ya da yasal bir ikametinin olduğu başka bir ülkenin Türk Büyük Elçiliği veya ...

Yabancılar için sigorta primi ne kadar 2021?

2021 ASGARİ ÜCRET TABLOSU (BEKAR VE ÇOCUKSUZ)
ASGARİ ÜCRET3.577,50 TL
AYLIK BRÜT ÜCRET3.577,50 TL
İŞÇİ SGK PAYI ( % 14 )500,85 TL
İŞÇİ İŞSİZLİK SİGORTASI ( % 1 )35,78 TL
9 satır daha

Yurt dışı çalışma izni başvurusu nasıl yapılır?

İkamet iznine sahip yabancı işçi için gerekli çalışma izni başvurusu, işveren tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına online sistem üzerinden yapılmalıdır. Bu aşamadan sonraki aşamalar yurt içinden/yurt dışından yapılan tüm prosedürleri için aynıdır. Bakanlık gerekli incelemeleri yapar ve sonuca bağlar.

Yabancı işçi çalıştırmanın cezası ne kadar?

İzinsiz yabancı işçi çalıştırma cezası 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanununun 23. maddesinde açıklanmıştır. Buna göre Çalışma izni olmaksızın yabancı çalıştıran işverene veya işveren vekiline her bir yabancı için 11.796,00 Türk Lirası tutarında idari para cezası verilir.

Yabanci çalışma izni kac gunde cikar?

Usulüne uygun olarak yapılan çalışma izni başvuruları, belgelerin tam ve eksiksiz olması kaydıyla Bakanlık tarafından en geç otuz (30) gün içinde sonuçlandırılır.

Yabancı uyruklulara sigorta yapılıyor mu?

Yabancı uyruklu çalışanlar tüm sigorta kollarına tabidirler. ... Çalışma izni almadan çalıştıran ve sigortalı bildiren işverenler Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından uygulanan idari para cezaları ile karşılaşırlar.

Çalışma izni başvuru iptali nasıl yapılır?

Çalışma İzni Nasıl İptal Edilir? Yabancının Çalışma iznini iptal ettirmek isteyen işverenler öncelikle e-Devlet den giriş yapmalı, yabancıların çalışma izni otomasyon sistemine girmeleri ve aşağıda örneklerini verdiğimiz dilekçeyi yüklemeleri ve çalışma izni iptal tuşuna basarak işlemi sonlandırmaları yeterlidir.