Aktarma yapan yolculara ne denir?

İçindekiler:

  1. Aktarma yapan yolculara ne denir?
  2. Aktarmalı uçuş nedir?
  3. Transit geçiş yolu nedir?
  4. Transfer UCUS nedir?

Aktarma yapan yolculara ne denir?

Transit yolcu, eğer gerekliyse transit vize başvurusu yapmak ile mükelleftir. Dış hat üzerinden aktarma yapacak yolcuların, transit uçuş yapacağı ülkenin vize isteyip istemediğini biliyor olmalıdır.

Aktarmalı uçuş nedir?

Aktarmalı uçuş ya da transit uçuş, direkt uçuşların olmadığı yerlere iki ya da daha çok uçuş üzerinden ulaşılmasına denir. ... Böylece bagaj aktarımı ve transit uçuşların arasındaki zamanlama gibi durumlar, çok daha pratik hale gelir.

Transit geçiş yolu nedir?

Bulunduğunuz ülkeden başka bir ülkeye geçiş esnasında üçüncü bir ülkede aktarma yapmaya transit geçiş denir. ... Gideceğiniz ülkenin transit geçiş vize şartlarına dikkat etmelisiniz. Transit vizesi olmadığı halde uçuş yapmak isteyen kişiler hava yolu personeli tarafından uçağa alınmazlar.

Transfer UCUS nedir?

Aktarmalı uçuş ya da transit uçuş, direkt uçuşların olmadığı yerlere iki ya da daha çok uçuş üzerinden ulaşılmasına denir. Aktarmalı uçuşlarda aynı hava yolu firmasını kullanmanız tavsiye edilir. Böylece bagaj aktarımı ve transit uçuşların arasındaki zamanlama gibi durumlar, çok daha pratik hale gelir.