Yaşlı raporu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yaşlı raporu nasıl alınır?
  2. Yaşlılar için heyet raporu nasıl alınır?
  3. Alzheimer hastaları ağır engelli raporu alabilir mi?
  4. Alzheimer hastası ötv'siz araç alabilir mi?

Yaşlı raporu nasıl alınır?

Engelli raporu alabilmek için öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş hastanelere başvurmak ve muayene olmak gerekiyor. Muayene uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Daha sonra muayene sonuçları sağlık kurulunda değerlendirilmektedir ve muayene sonucuna göre rapor verilmektedir.

Yaşlılar için heyet raporu nasıl alınır?

Heyet raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekir. Randevu tarihine göre gidilen hastanede ilgili bölümlerde muayene olunur. Heyet raporu hem devlet hem de özel hastanelerden kolay bir şekilde alınabilir.

Alzheimer hastaları ağır engelli raporu alabilir mi?

Günlük yaşam aktivitelerini yerine getiremez. Diğer engellilerde olduğu gibi, engelli sayılmaları ve engellilere yönelik sunulan imkanlardan faydalanmaları için Alzheimer hastaları içinde tam teşekküllü bir devlet hastanesinde engel derecesi en az yüzde kırk olan engelli sağlık kurulu raporu çıkarılması gerekir.

Alzheimer hastası ötv'siz araç alabilir mi?

İşitme veya görme engelliler ile herhangi bir kronik hastalığı olanlar ÖTV'siz araç alamazlar. Şeker hastalığı, kanser hastalıkları, alzheimer, tansiyon ve kalp hastalıkları bu tür kronik hastalıklara örnektir. Bu hastalıklardan birisine sahipseniz ÖTV'siz araç alamazsınız.