IHAM söz sanatı nedir?

İçindekiler:

  1. IHAM söz sanatı nedir?
  2. Tecrid ne demek söz sanatı?
  3. Rücu ne demek örnekleri?
  4. I ade nedir?

IHAM söz sanatı nedir?

İki ya da ikiden fazla anlamı olan bir kelimeyi bir mısra ya da beyit içinde bütün anlamlarını kastederek kullanma sanatıdır. ... Yani şair kelimeyi öyle kullanır ki okuyucu o kelimenin bütün anlamlarıyla şiiri anlayabilir, anlamlandırabilir.

Tecrid ne demek söz sanatı?

Terim olarak ise “Bir şairin kendini mücerred bir şahıs, yâni ayrı bir adam farzederek ona hitab etmesi” olarak tanımlanır. İskender Pala, Tecrid sanatının tanımını şu şekilde yapmaktadır : “Bir şâirin kendisini başka bir kişi yerine koyup ona hitap etmesidir.”

Rücu ne demek örnekleri?

Rücu, bir kişinin, hukuken diğerinin yerine geçerek üçüncü kişilere karşı onun haklarını ve sorumluluklarını devralması durumu. Genellikle sigorta hukukunda karşılaşılır. Sigorta şirketleri, tazminat ödedikleri oranda hukuken sigortalının yerine geçerek kusurlu üçüncü şahıslara rücu etme hakkı kazanırlar.

I ade nedir?

İ'âde: Beytin son sözcüğünü bir sonraki beytin ilk sözcüğü olarak kullanmaktır. ... Biri ilk mısraın başında diğeri de ikinci mısranın sonunda tekrarlanan “çekerek” ile “çekemez” sözcükleri aynı kökten geldiği için beyitte bir “reddü'l-acüz ale's-sadr” vardır.