Linkomisin ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Linkomisin ne işe yarar?
  2. Lincocin iğne nasıl yapılır?
  3. Klindan hangi grup antibiyotik?
  4. Linkosol 600 mg ne işe yarar?
  5. Linkomisin hangi grup antibiyotik?
  6. Lincospectin ne işe yarar?
  7. Lincocin ampül nasıl kullanılır?
  8. Klindan ilaç ne için kullanılır?
  9. Linkomisin hangi ilaç?
  10. Doksimis ne işe yarar?
  11. Genta Enjeksiyonluk Çözelti Nedir?
  12. Onadron ampul ne işe yarar?

Linkomisin ne işe yarar?

IISIN IE, doktorunuzun uygun görmesi durumunda, linkomisine duyarlı bakterilerin neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde kullanılır: - Üst solunum yolu enfeksiyonlari: Bademcik iltihabı, yutak-boğaz iltihabı (farenjit), orta kulak iltihabı, sinüzit.

Lincocin iğne nasıl yapılır?

Yetişkinlerde, ağır enfeksiyonlarda, her 24 saatte bir ampul (600mg) LINCOCIN kas içine veya günde 2- mg – 1000 mg damar içine uygulanır. Daha ağır enfeksiyonlarda, bu doz arttırılabilir. Doktorunuzun talimatlarını tam olarak takip ediniz ve asla dozda kendiniz bir değişiklik yapmayınız.

Klindan hangi grup antibiyotik?

KLİNDAN, ağızdan alınan ve linkozamid grubu bir antibiyotik olan klindamisin (klindamisin hidroklorürü şeklinde) içeren bir kapsüldür. KLİNDAN 16 kapsül içeren blisterde, kullanma talimatının da içerisinde yer aldığı karton kutuda sunulmaktadır.

Linkosol 600 mg ne işe yarar?

LİNKOSOL, linkomisine duyarlı streptokok, pnömokok ve stafilokoklar gibi Gram-pozitif aerob ya da anaerob bakterilerin neden olduğu ciddi enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Linkomisin hangi grup antibiyotik?

linkozamid grubu antibiyotiklerden biridir. 50s ribozomal alt ünitelere bağlanarak protein sentezini inhibe eder, bakteriyostatik etki gösterir. bakteriler linkomisine karşı hızlı direnç oluştururlar. linkomisin alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında, penisilin allerjisi bulunanlarda penisilin alternatifi olarak, ...

Lincospectin ne işe yarar?

Linco Spectin bir enfeksiyon çözeltisidir. Daha çok üst solunum yolları rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır ve etken maddeleri lincomisin ve taymisindir. Genellikle tavuklarda ya da koyunlarda hastalık zamanı tedavi amaçlı kullanılan bir ilaçtır.

Lincocin ampül nasıl kullanılır?

Yetişkinlerde, ağır enfeksiyonlarda, her 24 saatte bir ampul (600mg) LINCOCIN kas içine veya günde 2- mg – 1000 mg damar içine uygulanır. Daha ağır enfeksiyonlarda, bu doz arttırılabilir. Doktorunuzun talimatlarını tam olarak takip ediniz ve asla dozda kendiniz bir değişiklik yapmayınız.

Klindan ilaç ne için kullanılır?

KLİNDAN ampul, kas veya damar içine uygulanan renksiz, berrak çözeltidir. enfeksiyonların tedavisinde kullanılır: - Üst solunum yolu enfeksiyonları: Bademcik iltihabı, yutak-boğaz iltihabı (farenjit), sinüzit, orta kulak iltihabı ve kızıl.

Linkomisin hangi ilaç?

Ciddi bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılır: sepsis, osteomiyelit, septik endokardit, pnömoni, akciğer apsesi, enfekte yaralar ve pürülan menenjit. Linkomisin, stafilokok suşlarının ve penisiline ve diğer antibiyotiklere dirençli, Gram pozitif mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlar için yedek bir ilaçtır.

Doksimis ne işe yarar?

Doksimis - Altay Ecza Deposu - Veteriner İlaçları KULLANIM SAHASI VE ENDİKASYONLARI: Doksisikline duyarlı bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonların tedavisi amacıyla kullanılır. Buzağılarda: Bakteriyel orjinli diyare, koli-septisemi, bronkopneumoni, poliarteitis, buzağı difterisi ve göbek kordonu iltihaplarında.

Genta Enjeksiyonluk Çözelti Nedir?

. GENTA, etkin maddesi gentamisin olan bir enjeksiyonluk çözelti içeren ampul şeklinde sunulmaktadır. GENTA, aminoglikozit grubu antibiyotiktir. Her kutuda 2 ml'lik 1 adet ampul içeren ambalajlarda bulunmaktadır.

Onadron ampul ne işe yarar?

Romatizmal hastalıklar (Romatoid artrit, ankilozan spondilit, psoriatik artrit, çocuk romatoid artrit, lupus ve akut gut artriti), Eklem iltihabı