Voleybolda servis nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Voleybolda servis nasıl yapılır?
  2. Teniste servis nasıl?
  3. Voleybol alttan servis nedir?
  4. Smaç nasıl atılır?
  5. Teniste servis nereye atilir?
  6. Teniste Kick servis nedir?
  7. Smaçör pasör ne demek?
  8. Voleybolda 6 0 oyun sistemi nedir?
  9. Spin servis nasıl atılır?
  10. Servis kırmak nasıl olur?
  11. Yüzen servis nedir?

Voleybolda servis nasıl yapılır?

Topun havaya atıldıktan sonra el veya kolun herhangi bir kısmıyla vurulmasıdır. Oyuncu sadece 1 kez topu havaya atabilir veya elinden çıkartabilir. Servis kullanan oyuncu servis kullanımı sırasında sıçrama yapar ise sıçrama sırasında ayağı oyun alanına veya dış çizgilere temas edemez.

Teniste servis nasıl?

Servis için başlangıçta topu havaya atan kolun yukarıya uzanarak atış pozisyonuna gelmesi, topu öne doğru ön omuzun (Topu havaya atan kolun bağlı olduğu omuz) sağına atması, raketin geriye gitmesi hareketini çok tekrarlamak gereklidir. Topu döndürerek atmamak lazımdır.

Voleybol alttan servis nedir?

Alttan Servis (Underhand Serve): Servis atan oyuncunun topu bel hizasında biraz yukarı atıp diğer elini açarak veya yumruk yaparak vurması suretiyle kullanılan bir servis türüdür.

Smaç nasıl atılır?

Havada Açılma: Smaçta açılma hareketi sağ kolu geriye alıp en yukarıya doğru çıkarak yapılmaktadır. Smaçör olan oyuncu tamamen açıldığında ve yukarı sıçradığında en yüksek noktada vuruşu tamamlar. Topa Vuruş: Smaçör oyuncu smaç vurmak için el bileğini kıvırır ve elini aşağıya doğru getirerek vuruşunu tamamlar.

Teniste servis nereye atilir?

Servis kullanan oyuncu atışını arka çizginin gerisinde yapmalıdır. Her oyunda ilk servis, merkez çizgisinin sağından kullanılır ve rakip sahanın solundaki servis alanına atılır. İkinci servis, merkez çizgisinin solundan kullanılır ve rakip sahanın sağındaki servis alanına atılır.

Teniste Kick servis nedir?

​Tamemen kontrolun sende olduğu tek vuruş servistir bu nedenden dolayı servis tenisin en önemli vuruşu olarak kabul edilebilir. ... Profesyonel tenis tarihinde atılmış en hızlı servis saatte 156 km ile Ivo Karlovic'e aittir ve oyuncu ace makinesi olarak bilinmektedir.

Smaçör pasör ne demek?

Smaçör oyuncular, hücum esnasında takımın sayı atmasından sorumluyken savunma esnasında da rakibe blok uygulamakla görevlendiriliyor. Pasör: Topu hücum oyuncularına doğru yükselten, yani pas atmakla yükümlü olan oyunculara pasör ismi veriliyor.

Voleybolda 6 0 oyun sistemi nedir?

Voleybolda 60 Oyun Sistemi Nedir? Altı smaçörle oynan bir sistemdir, bu smaçörlerden bazıları arkaya geldiklerinde pasörlük yapmaktadırlar. Pasörlüğün ne kadar uzmanlıkgerektiren bir iş olduğu gözönüne alındığında sistemin başarısızlığı da ortaya çıkmaktadır. Çok kullanılan bir sistem değildir.

Spin servis nasıl atılır?

Topspin serviste topu atma yeri: Top düz ve kesik servislerden daha yükseğe doğru atılır. Çünkü vücudun tamamıyla topun altına girmesi dizlerden, belden ve omuzlardan kıvrılması lazımdır. Top direkt olarak, topu atan kolun bulunduğu omuzun üzerine olmalıdır.

Servis kırmak nasıl olur?

Break; bir oyunu servis atıcının değil, servis karşılayıcının kazanmasıdır. ... Örneğin servisi atan oyuncu 30, karşılayan oyuncu 40 puana sahipse, karşılayıcı bir kez daha servisi karşıladığında (kırdığında) break point kazanır ve o oyunu (eli) kazanmış olur. Break point İngilizcede "kırma puanı" anlamına gelir.

Yüzen servis nedir?

Yüzen Servis (YS) Dönerek ilerleyen bir top dönme sırasında dengeli bir hal alır, havadaki mesafesini kısaltır ve yörüngesini belirlenmesine yardımcı olur. Yüzen servis atışında top sağa sola sallanır, dalgalanır, yükselir ve alçalır bu yüzden topun yerle temas edeceği son nokta tahmin edilemez.