Voleybol oyun alanı ölçüleri nedir?

İçindekiler:

  1. Voleybol oyun alanı ölçüleri nedir?
  2. Voleybol saha ölçüleri nasıl çizilir?
  3. Voleybolda orta çizgi ne işe yarar?
  4. Voleybol direkleri arası kaç metre?
  5. Voleybolda iki direk arası kaç metre?
  6. Voleybolun eni ve boyu kaç metredir?

Voleybol oyun alanı ölçüleri nedir?

Oyun alanı, 18x9 m ölçülerinde bir dikdörtgendir ve her yönde en az 3 m genişliğinde olan bir serbest bölge ile çevrilmiştir. Oyun sahasının üzerinde bulunan serbest oyun boşluğu, her türlü engelden arındırılmış olmalıdır. Serbest oyun boşluğu, oyun sahası yüzeyinden ölçüldüğünde en az 7 m yüksekliğinde olmalıdır.

Voleybol saha ölçüleri nasıl çizilir?

Voleybol Sahası Çizimi; Voleybol Saha, standart şartlarda “iç oyun alanı” 9m x 18m”, “dış oyun alanı” 15m x 24m olarak çizilmelidir. Basketbol Sahası Çizimi; Basketbolda Saha, standart şartlarda “iç oyun alanı” 15m x 28m”, “dış oyun alanı” 15,50m x 24,50m olarak çizilmelidir.

Voleybolda orta çizgi ne işe yarar?

1.3 Voleybol Sahasındaki Çizgiler 1.3.2 Sınır çizgileri İki yan ve iki dip çizgi oyun alanını belirler. ... 1.3.3 Orta çizgi Orta çizginin tam ortası oyun alanını 9×9 m boyutlarında iki eşit alana böler. Bununla beraber orta çizgi kalınlığının, bütünüyle, her iki oyun alanının da sınırları içerisinde olduğu kabul edilir.

Voleybol direkleri arası kaç metre?

Direkler iki yan çizgiden 0.50 m ile 1.00 m mesafede yerleştirilmeldir. Direklerin yere tel ile tutturulması ise yasaktır.

Voleybolda iki direk arası kaç metre?

Filenin iki (yan çizgilerin üzeri) oyun alanının yüzeyinden aynı yüksekliktedir. Buradaki yükseklik kuralda belirtilen yüksekliği 2 cm'den fazla geçemez. Direkler iki yan çizgiden 0.50 m ile 1.00 m mesafede yerleştirilmeldir. Direklerin yere tel ile tutturulması ise yasaktır.

Voleybolun eni ve boyu kaç metredir?

Voleybol sahalarının ölçüleri, uzunluğu 18 metre uzunluğunda, genişliği ise 9 metre uzunluğundadır. Voleybol sahasının orta çizgisinden serbest bölge olarak bilinen bölge 3 metre uzunluğunda konumlandırılır. Yani toplam uzunluk şöyledir 3+3=6 metredir.