KKTC öğrenci muhaceret nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. KKTC öğrenci muhaceret nasıl yapılır?
  2. Kıbrıs öğrenci vizesi nasıl alınır?
  3. KKTC Öğrenci sağlık sigortası ne kadar?
  4. Kıbrıs'ta ikametgah nasıl alınır?
  5. Daimi ikamet ne demek?
  6. Muhaceret Belgesi nasıl alınır?

KKTC öğrenci muhaceret nasıl yapılır?

Muhaceret işlemleri online yapılmaktadır.İşlemlerin tamamlanması için aşağıdaki adımları takip ediniz. 1- www.icisleri.gov.ct.tr adresine giriniz. 2- Ana menüde bulunan “Online İşlemler” menüsün “Öğrenci İzinleri” link'ine basarak Muhaceret sistemine kayıt işlemlerini başlatınız. 3- Sisteme Kayıt Olunuz.

Kıbrıs öğrenci vizesi nasıl alınır?

Kıbrıs vize Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor. Öğrenciler ise pasaport ile giriş yapmak zorundalar. Pasaport ile girişten sonra kayıtlı bulundukları üniversitelerin öğrenci işleri müdürlükleri desteği ile oturma(muhaceret) vizesi alıyorlar.

KKTC Öğrenci sağlık sigortası ne kadar?

KKTC uyruklu öğrenciler haricindeki tüm öğrenciler, devlet sağlık sigortası için KKTC asgari ücretinin %10'u kadar ödeme yapar. Bu, herhangi bir hastalık veya kaza durumunda, devlet sağlık sistemi ile kişinin ücretsiz tedavisi anlamına gelmektedir.

Kıbrıs'ta ikametgah nasıl alınır?

İkamet izni başvuruları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine girişte verilmiş olan vize süresinin başlangıcından itibaren en geç otuz gün içerisinde başvuran yabancıların ikamet adresinin bulunduğu bölgeden sorumlu İlçe Polis Müdürlüğünün Muhaceret Amirliğine yapılır.

Daimi ikamet ne demek?

daimi ikametgahi; kisinin defnedildigi ve ebediyen kalacagi yeri tarif etmek icin soylenir.

Muhaceret Belgesi nasıl alınır?

Oturma izni (muhaceret) çıkarttırmak için gereken belgelerse şu şekilde:
  1. Öğrenci belgesi – okula geldiğinizde öğrenci işlerinden alırsınız.
  2. Gelir ve vergi dairesinden harcın ödendiğini gösteren belge – Güzelyurt'taki Vergi Dairesi'nden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  3. İki adet vesikalık resim.
Daha fazla öğe...