Alt mahkeme nedir?

İçindekiler:

  1. Alt mahkeme nedir?
  2. Adliye kaça ayrılır?
  3. Bir hukuk mahkemelerinin kaldırılmasına kim karar verir?
  4. Nürnberg Askeri Ceza Mahkemesi hangi sözleşme ile kurulmuştur?
  5. Türkiye hangi adalet sistemini kullanıyor?

Alt mahkeme nedir?

1. Alt Mahkemeler: ... Anayasa ve yasalarla Yüksek Mahkemeye verilen yargısal yetki dışında kalan tüm yetkiler Alt Mahkemelerce kullanılmakta ve bu mahkemelerce verilen her türlü karardan Yüksek Mahkemeye, Yargıtay olarak, istinaf edilebilmektedir.

Adliye kaça ayrılır?

Adli Yargı kendi içinde medeni yargı ve ceza yargısı olmak üzere ikiye ayrılır. Bu sebeple yargılama hukuku da medeni yargılama hukuku ve ceza yargılama hukuku olmak üzere ikili bir ayrıma tabi tutulmuştur.

Bir hukuk mahkemelerinin kaldırılmasına kim karar verir?

Coğrafî durum ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak bir hukuk mahkemesinin kaldırılmasına veya yargı çevresinin değiştirilmesine, özel kanunlarında yargı çevresi belirtilmemiş olan hukuk mahkemelerinin yargı çevresinin belirlenmesine, Adalet Bakanlığının önerisi üzerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca karar ...

Nürnberg Askeri Ceza Mahkemesi hangi sözleşme ile kurulmuştur?

b. 2. Savaşın sona ermesiyle birlikte, İkinci Dünya Savaşının ağır suçlularını yargılamak üzere, ABD, Fransa, İngiltere ve SSCB arasında imzalanan, 8 Ağustos 1945 tarihli Londra Antlaşmasıyla, Nürnberg Askeri Ceza Mahkemesi kurulmuştur[6] .

Türkiye hangi adalet sistemini kullanıyor?

Buna göre Türk yargı sistemi; adli yargı (ilk derece mahkemeleri, bölge adliye mahkemeleri ve Yargıtay), idari yargı (ilk derece mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve Danıştay), anayasa yargısı (Anayasa Mahkemesi) ve uyuşmazlık yargısı (Uyuşmazlık Mahkemesi) olarak kollara ayrılmaktadır.