Namaz kılarken gülmek günah mı?

İçindekiler:

  1. Namaz kılarken gülmek günah mı?
  2. Kahkahalı gülmek abdesti bozar mı?
  3. Namaz bozulunca ne yapmak gerekir?
  4. Namazda tövbe demek namazı bozar mı?
  5. Içimizden konuşmak namazı bozar mı?

Namaz kılarken gülmek günah mı?

1-Namazda iken yanındakilerin duyabileceği şekilde sesli olarak gülmek; bununla Hanefîlere göre hem abdest hem de namaz bozulur (Serahsî, el-Mebsût, I, 172; Merğînânî, el-Hidâye, 116,117). Şafiîlere göre kahkaha namazı bozsa da abdesti bozmaz.

Kahkahalı gülmek abdesti bozar mı?

Hanefîlere göre namaz kılarken kahkaha ile gülmek, namaz içinde konuşmak kapsamında değerlendirilir. ... Hanefîlere göre kişi namaz kılarken kahkaha ile gülerse hem namazı hem de abdesti bozulur. Ancak kişi teşehhüde oturduktan bir süre sonra ve selâm vermeden önce bu şekilde gülerse namazı bozulmaz.

Namaz bozulunca ne yapmak gerekir?

Namazı bozan durumların başında abdestin bozulması gelmektedir. Eğer namaz kılarsa abdest bozulursa namazda bozulmuş olur. Bu durumda abdest tazelenerek namaza yeniden başlamak gerekir. Namazı bozan bir başka şeyde namaza ait olmayan hareketlerde bulunmaktır.

Namazda tövbe demek namazı bozar mı?

Sual: Namazın herhangi bir yerinde, Estağfirullah, Allahümmağfirlî ve benzeri duaları okumak, namazı bozar mı? CEVAP: Hayır, hiçbiri bozmaz.

Içimizden konuşmak namazı bozar mı?

Kişi [yanlışlıkla] ağzından kaçırarak veya namazda olduğunu unutarak yahut yeni Müslüman olması sebebiyle namazda konuşmanın haram olduğunu bilmeksizin az miktarda konuşsa bu mazur görülür [namazı bozulmaz]. 1. Kişi örfen az görülecek kadar bir kelamı ağzından kaçırsa namazı bozulmaz.