Yahudi fasulyesi nedir?

İçindekiler:

  1. Yahudi fasulyesi nedir?
  2. Bakla bitkisi ne işe yarar?
  3. Yahudi Baklasının faydaları nelerdir?
  4. Acı bakla hangi hastalığa iyi gelir?
  5. Tirmis nasıl yapılır?
  6. Yahudi baklası nelere iyi gelir?

Yahudi fasulyesi nedir?

Yahudi baklası ya da termiye olarak da adlandırılan acı bakla; 120 cm'ye kadar büyüyebilen ve salkım halinde çiçekleri olan bir otsu bitki türüdür. Ülkemizde özellikle Akdeniz Bölgesi'nde görülen acı bakla bitkisinin tohumları, hayvan yemi olarak kullanılırken, idrar söktürücü özelliği nedeniyle de şifalıdır.

Bakla bitkisi ne işe yarar?

Bakla, içerdiği vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lif dolayısıyla böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlayarak, var olan kumların atılmasını kolaylaştırır. Kabızlık ve hemoroit gibi rahatsızlıkları önler. Folik asit, omurilik ve beyin gelişimi açısından oldukça önemlidir.

Yahudi Baklasının faydaları nelerdir?

Böbrek iltihabını giderir. Böbrek taş ve kumlarının düşürülmesine yardımcı olur. Baş ağrılarını dindidir. Romatizma, lumbago ve siyatik ağrılarını keser.

Acı bakla hangi hastalığa iyi gelir?

Akdeniz Anemisi, Rahimde İltihap, Kist, Çocuk Olmama (Erkekten Dolayı), Cinsel Soğukluk, Çocuk Olmaması, Bel Soğukluğuna iyi gelir. Kullanım Şekli : Olgun tohumları acı lezzetli ve zehirli bileşikler taşıdıkları için, bunları uzaklaştırmak maksadıyla kaynar suda bir müddet bekletilerek acı tadı geçirilir.

Tirmis nasıl yapılır?

Kuru termiyeleri güzelce yıkayıp 1 gece tıpkı nohut gibi suda bekletin. Sonraki gün suyunu süzdürüp yumuşayana dek güzelce haşlayın. Rengi sarıya dönen ve yumuşayan termiyeleri oda sıcaklığında soğuttuktan sonra yine oda sıcaklığında su doldurduğunuz bir kaba koyun ve bu şekilde 7 gün kadar suda bekletin.

Yahudi baklası nelere iyi gelir?

Böbrek iltihabını giderir. Böbrek taş ve kumlarının düşürülmesine yardımcı olur. Baş ağrılarını dindidir. Romatizma, lumbago ve siyatik ağrılarını keser.