Kaptan sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Kaptan sözlük anlamı nedir?
  2. Gunes anlami ne?
  3. Geminin sancak tarafı neresi?
  4. Güneş Kuran'da geçiyor mu?
  5. Gemi Fiteri nedir?
  6. Gemi kaptan yardımcısı ne iş yapar?
  7. Kaptan yardımcısına ne denir?
  8. İskele ışığı ne renktir?
  9. İskele hangi taraf?

Kaptan sözlük anlamı nedir?

1-)Gemilerin Yönetiminden Baş Sorumlu Kimse, Gemi Komutani. Otobüs Ve Uçak Sürücülerine De Kaptan Denilmektedir. Ttk Md. 821 Vs. 3-)Takım oyunlarında takımı temsil eden kimse.

Gunes anlami ne?

Güneş isi Türkçe kökenli bir isim olmakla birlikte gezegenlere ışık ve ısı veren büyük gök cismi anlamına gelmektedir.

Geminin sancak tarafı neresi?

Geminin burun (Puruva) kısmına göre geminin sağ tarafına verilen isim tıpkı İskele teriminde ki gibi, Gemi içi yön ve Uluslararası Çatışmayı Önleme kuralları gereğince geminin gittiği yönün kesin olarak belli olmasından dolayı sadece geminin sağ tarafını belirtmek için kullanılır.

Güneş Kuran'da geçiyor mu?

Güneş ismi Kuran'da geçmemektedir. Ancak Güneş isminin çocuklara verilmesinde hiç bir sakınca bulunmamaktadır.

Gemi Fiteri nedir?

FİTER: Yeni yapım gemilerde bulundurulmazlar. Daha çok yaşlı ve kondisyonu düşük gemilerde bulunurlar. Makine Lostromosu tarafından verilen torna, tesviye ve kaynak, boru işlerini yapar.

Gemi kaptan yardımcısı ne iş yapar?

Gemi makinelerinden (ana, yardımcı) Kaptan'a karşı sorumlu kişidir. Buzlukların düzgün çalıştığının kontrolünü yapar. Dümen sisteminin verimli çalışmasını, onarımı ve bakımından sorumludur. Gemi Kaptanına karşı emniyet payı dahil edilerek gelecek yakıt alma limanına kadar yetecek yakıtın bulundurulmasından sorumludur.

Kaptan yardımcısına ne denir?

Gemilerin güverte bölümlerinde yeni çalışmaya başlayan kişiye miço denir. Güverte bakım ve temizliği ile ilgili pek çok rol üstlenen miço sadece yük gemilerinde değil aynı zamanda yolcu gemilerinde de görev yapar. Gemi kaptanına çıraklık yapan miço, daha çok kaptanın verdiği işlerle birebir ilgilenir.

İskele ışığı ne renktir?

Teknelerin sol tarafını belirtmek için “kırmızı” renk ile işaretlenen İSKELE, sağ tarafını belirtmek için de “yeşil” renk ile işaretlenen SANCAK kelimeleri kullanılır.

İskele hangi taraf?

İskele, deniz taşıtlarının sol tarafını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Büyük yelkenli teknelerde, gemilerde, liman veya marina girişlerinde kolay tanımlanabilmesi maksadıyla kırmızı renkte iskele borda feneri kullanılır.