Tenbel mi tembel mi?

İçindekiler:

  1. Tenbel mi tembel mi?
  2. Romalılar nasıl yazılır?
  3. Alman Çeşmesi nasıl yazılır TDK?
  4. Roma Hipodrom nasıl yazılır büyük harfle mi yazılır?

Tenbel mi tembel mi?

TDK'ya göre tenbel mi tembel mi sorusu araştırılan konular arasında yer almaktadır. İşte doğru yazımı... Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının tenbel olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı tembel olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de tembel kelimesi doğru yazım biçimidir.

Romalılar nasıl yazılır?

Eskiden dilimize yerleşmiş bazı Batı kökenli kişi ve yer adları Türkçe söylenişlerine göre yazılır: Napolyon, Şarlken, Şarl (Demirbaş Şarl); Atina, Brüksel, Cenevre, Londra, Marsilya, Münih, Paris, Roma, Selânik, Venedik, Viyana, Zürih; Hollanda, Letonya, Lüksemburg vb.

Alman Çeşmesi nasıl yazılır TDK?

'Alman Çeşmesi' özel bir isim olduğu için büyük harfle yazılmaktadır. Bu nedenle de çeşmesi sözcüğünden sonra ayıraç kullanılmalıdır. Yani sonuna herhangi bir ek getirildiğinde, Alman Çeşmesi'nin şeklinde ayrılmalıdır.

Roma Hipodrom nasıl yazılır büyük harfle mi yazılır?

Hipodrom, tarihte ilk olarak Antik Yunan ve Roma medeniyetlerinde görülen, atlı sporların yapıldığı stadyum, koşu yolu. ... Fransızca kökenli bir kelime olan hipodrom, at yarışlarının yapıldığı alan anlamına gelir. HİPODROM NASIL YAZILIR? Hipodrom kelimesi, önünde bir özel isim yer almadığı sürece küçük harflerle yazılır.