Kulak deliği ameliyatı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Kulak deliği ameliyatı nasıl olur?
  2. Kulak zarı delinmesi ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Kulak zarı ameliyatı tehlikeli mı?
  4. Kulak zarı delinmesi geçer mi?
  5. Kulak zarı ameliyatı hangi durumlarda yapılır?
  6. Kulak zarı delinmesi nasıl geçer?

Kulak deliği ameliyatı nasıl olur?

Ameliyat, hastalığın durumu göz önüne alınarak sıklıkla kulak arkasından kesi yapılarak gerçekleştirilir. Kulak kemiği içinde hastalıklı dokuların bulunduğu durumlarda kulak kemiğinin içi de temizlenir (mastoidektomi). Ameliyat genel anestezi altında ağrısız yapılmaktadır.

Kulak zarı delinmesi ameliyatı nasıl yapılır?

Tüm tekniklerde iyileşmeyi sağlamak için delik olan zar bir doku parçası ile kapatılır. Bu işleme "miringoplasti" adı verilir. En güncel yöntem, kulak zarı deliğinin altına greft denilen dokuların yerleştirilmesi. Greftler ya hastanın kendisinden ya da başkalarından elde edilir.

Kulak zarı ameliyatı tehlikeli mı?

Bu nedenle kulak ameliyatı sırasında tüm bu yapıların zarar görme ihtimali vardır. Genellikle kulak ameliyatı sırasında en sık görülen komplikasyon ameliyat edilen kulakta işitme kaybı oluşmasıdır. Bu ihtimal kabaca %1 civarındadır. İkinci sıklıkla görülen komplikasyon ise yüz felci riskidir.

Kulak zarı delinmesi geçer mi?

Kulak zarı deliklerinin tedavisi Kulak zarındaki delinmeler çoğunlukla birkaç hafta, bazen de birkaç ay içinde kendiliğinden iyileşir. Bu iyileşme süresi içinde kulağın su temasından ve travmalardan korunması gerekir. Kendiliğinden iyileşmeyen kulak zarı deliklerine müdahale etmek gerekir.

Kulak zarı ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

Timpanoplasti, hem kulak zarının hem de bu kemikçik zincirinin tamir ve onarımının yapıldığı işlemin adıdır. Kulak zarında delik olan ve kronik yani devamlı orta kulak iltihabı bulunan hastalarda orta kulak ve orta kulaktaki kemiklerin içindeki iltihabın temizlenerek, kulak zarının kapatılması (yama) işlemi yapılır.

Kulak zarı delinmesi nasıl geçer?

Kulak zarındaki delinmeler çoğunlukla birkaç hafta, bazen de birkaç ay içinde kendiliğinden iyileşir. Bu iyileşme süresi içinde kulağın su temasından ve travmalardan korunması gerekir. Kendiliğinden iyileşmeyen kulak zarı deliklerine müdahale etmek gerekir.