Esrar yakalanmanın cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Esrar yakalanmanın cezası nedir?
  2. Esrar kaç gram yasak?
  3. Uyuşturucu madde taşımanın cezası nedir?
  4. Bali kullanmak suç mu?
  5. Uyuşturucudan kaç yıl ceza alır?
  6. Bali satışı yasak mı?
  7. Bali uyuşturucu madde mi?
  8. Bally satmak suç mu?
  9. Uyuşturucu madde testi nasıl yapılır?

Esrar yakalanmanın cezası nedir?

Uyuşturucu Madde Bulundurma ve Kullanma Suçunun Cezası Kullanmak amacıyla uyuşturucu maddeleri satın alın, kabul eden ya da herhangi bir şekilde bulunduran kişiler 2 yıl ile 5 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası ile cezalandırılmaktadır.

Esrar kaç gram yasak?

Esrar bulundurmanın kişisel ihtiyaç miktarı olarak bilinse bile son zamanlarda uyuşturucu madde nakletme ve ticaret suçlarında daha küçük miktarlar taşınarak bu suç işlendiği için yıllık net 600-700 gram üzerindeki esrar maddesinin ticaret amacıyla bulundurma olarak Yargıtay'ca benimsediği gözlemlenmiştir.

Uyuşturucu madde taşımanın cezası nedir?

Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç eden kişi, 20 yıldan 30 yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Bali kullanmak suç mu?

TCK'nın 194'ncü maddesinde, uçucu madde kullananlara herhangi bir ceza öngörülmediğini, bu maddeleri çocuklara, akıl hastalarına satan ya da temin edenlere 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası verilmesinin öngörüldüğünü belirten Serdaroğlu, kanun teklifiyle, tiner ve bali gibi uçucu madde kullananlara da hapis cezası ...

Uyuşturucudan kaç yıl ceza alır?

TCK Madde 188 1)Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç eden kişi, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis ve iki bin günden yirmi bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Uyuşturucu ticareti suçu kanunumuzda seçimlik hareketli olarak düzenlenmiştir.

Bali satışı yasak mı?

Çocuklara bally, tiner, derby, vernik gibi yapıştırıcı veya boya çözücü olarak kullanılan uçucu, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile çakmak ve çakmak gazı satışı yapılamaz.

Bali uyuşturucu madde mi?

Uçucu maddeler (Tiner, Bali, Çakmak Gazı, Benzin vb.) Uyuşturucu olarak kullanılan maddelerin kimyasal yapıları birbirinden farklıdır. Kullanıldıklarında merkezi sinir sisteminin farklı bölümlerini etkileyerek fiziksel ve psikolojik tahribata yol açarlar. Uyuşturucu maddelerin hiçbir güvenli kullanım şekli yoktur.

Bally satmak suç mu?

Çocuklara bu tür maddelerin satışı Türk Ceza Kanunu'nun 194. ... Maddesine göre suç teşkil ediyor; cezası ise 6 ay ile 1 yıl arası hapis cezası.

Uyuşturucu madde testi nasıl yapılır?

Bu test idrar, tırnak, tükürük ve saç gibi numuneler alınarak yapılabilir. Bunun nedeni uyuşturucu madde alındığında bu maddeler tükürük, saç, idrar ve tırnaktan daha geç atılır yani daha uzun süre bu maddeler üzerinde kalır. Dolayısıyla da uyuşturucu testi en çok idrar numunesinden alınarak yapılır.