Plavix yan etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Plavix yan etkileri nelerdir?
  2. Plavix ne kadar süre kullanılmalı?
  3. Plavix Etkisi ne zaman başlar?
  4. Plavix kaç gün önce kesilmeli?
  5. Beloc fazla alınırsa ne olur?

Plavix yan etkileri nelerdir?

PLAVIX tedavisini doktorunuzun onayı olmadan bırakırsanız, kan damarları içinde kan pıhtısı oluşma riski artar. Buna bağlı olarak, inme, kalp krizi veya ölüm gibi aterotrombotik olaylar ortaya çıkabilir.

Plavix ne kadar süre kullanılmalı?

İlaç kaplı stent takılmış olan bir hasta, Klopidogrel benzeri ilaçlara (Plavix, Pingel, Karum, Effient, Brilinta, vs) uzun süre devam etmek zorundadır. Son araştırmalar bu ilaçların en az 1 yıl verilmesini önerir.

Plavix Etkisi ne zaman başlar?

İlaçların etkisi 6 saat içinde gözleniyor ve bir ayda maksimum etki ortaya çıkıyor. Kalp krizi riski olanlar, kalp krizi geçirenler de kullanabiliyor.

Plavix kaç gün önce kesilmeli?

Yüksek kanama riski olan operasyonlarda (Nöroşirürji veya oftalmolojik) Prasugrel en az 7 gün önce, Tikagrelor ve Klopidogrel 5 gün önce kesilmeli.

Beloc fazla alınırsa ne olur?

Kullanmanız gerekenden daha fazla BELOC® ZOK kullandıysanız : Aldığınız doz yüksek ise, aşağıdaki belirtiler ile karşılaşabilirsiniz: Kalp atımında düzensizlik veya düşüş, nefes darlığı, ayaklarda şişme, göğüste kalp atımının hissedilmesi, baş dönmesi, yorgunluk, göğüs ağrısı, deride soğuma, düşük nabız, zihinsel ...