Diş Doktorları Neye Bakar?

İçindekiler:

  1. Diş Doktorları Neye Bakar?
  2. Implant hangi diş bölüme girer?
  3. Diş Genel cerrahi neye bakar?
  4. Diş Polikliniği hangi hastalıklara bakar?
  5. Pededonti neye bakar?
  6. Diş kisti için hangi bölüme gidilir?
  7. İmplant tedavisini kim yapar?
  8. Ağız ve Çene Cerrahisi ne yapar?
  9. Çene cerrahisi hangi hastalıklara bakar?
  10. Diş Yamukluğu hangi bölüme gidilir?
  11. Çocuk diş hangi bölüm bakar?
  12. DT implant yapabilir mi?

Diş Doktorları Neye Bakar?

Diş hekimi; hastanın dişi, diş eti ve ağzın ilgili kısımları ile ilgili sorunlarını teşhis ve tedavi eder. Diş ve diş etlerinin bakımı ve ağız sağlığını etkileyen beslenme seçimlerinde tavsiyelerde bulunur.

Implant hangi diş bölüme girer?

Diş eti ve dişlerin çevresinde yer alan yumuşak doku sağlığını ve implant tedavisini içeren bölüm Periodontoloji bölümüdür. Bunun yanında implant diş tedavisi temelde iki bölüm tarafından yapılmaktadır. Cerrahi ameliyat kısmını bir ağız, diş ve çene uzmanı ile diş eti hastalıkları uzmanı (periodontist) yapmaktadır.

Diş Genel cerrahi neye bakar?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümümüzde, ağız içerisindeki tüm yumuşak dokuların (dil, yanak, dudak, tükürük bezleri vb.) dişlerin, çenelerin ve çene ekleminin her türlü rahatsızlığının ve hastalığının teşhisi ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir.

Diş Polikliniği hangi hastalıklara bakar?

Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi, diş hekimliğinin ağız, dişler ve çenelerle ilgili hastalıklarının, yaralanmalarının ve deformitelerinin tanı ve tedavisi ile uğraşan bir cerrahi dalıdır.

Pededonti neye bakar?

Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği), 0-13 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını, çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerin bu dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlayan bir anabilim dalıdır.

Diş kisti için hangi bölüme gidilir?

Diş kisti oluştuktan sonra şişlik olabilir. Eğer şişlik oluştuysa şanslısınız demektir ve hemen bir diş doktoruna başvurarak bu sorunun tedavilerine başlayabilirsiniz.

İmplant tedavisini kim yapar?

Diş implantını diş hekimliği fakültelerinden mezun olmuş, eğitimini almış diş hekimleri yapar. İmplantı tedavisi, kemiği tanıyıp bilen, bu konuda tecrübesi olan çene cerrahlarının yapması halinde hasta tedavi sonrası ağrı ve sıkıntı yaşamaz, başarı oranı artar ve uzun süreli kullanıma kavuşur.

Ağız ve Çene Cerrahisi ne yapar?

Çene cerrahisi uzmanı, hastalık, yaralanma veya kusurları tedavi etmek için çene bölgesinin sert ve yumuşak dokularında cerrahi işlemler gerçekleştirir.

Çene cerrahisi hangi hastalıklara bakar?

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, bütün yaş aralığındaki bireylerin ağız, diş ve çene bölgelerindeki sert ve yumuşak dokuların hastalıkları, yaralanmaları ve bozukluklarının düzeltilmesi için gerekli tanı ve tedavi yöntemlerini uygulayan Anabilim Dalı'dır.

Diş Yamukluğu hangi bölüme gidilir?

Ortodontist nedir? Dişlerin çene kemikleri üzerinde estetik olarak ve görevlerini yapacak biçimde yerleştirilmesini konu alan diş hekimliği koluna "ortodonti" denir. Ortodonti üzerine uzmanlaşan diş hekimlerine ortodontist denir.

Çocuk diş hangi bölüm bakar?

Pedodonti ya da Pediatrik Dişhekimliği (Çocuk Dişhekimliği), daimi dişlenme tamamlanıncaya kadar çocuklarda süt ve daimi dişlerin hastalıkları ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır.

DT implant yapabilir mi?

Ülkemizde Diş hekimliği diploması olan her diş hekiminin implant yapma yetkisi vardır. Diş hekimliği fakültelerinde, hekimlere implantın ne olduğu öğretilir, implant ameliyatı yapmak öğretilmez.