Atatürk Antalyaya nasıl geldi?

İçindekiler:

  1. Atatürk Antalyaya nasıl geldi?
  2. Atatürk neden Antalya'ya gitti?
  3. Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir ne zaman söylendi?
  4. Atatürk cumhuriyetle ilgili ne söylemiştir?
  5. Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehridir sözü kime ait?
  6. Atatürk'ün ailesi ve çocukluğu nedir?

Atatürk Antalyaya nasıl geldi?

günü, İzmir'den Aydın treni ile hareket eden Atatürk, 'da Aydın'a geldi. Aynı gün akşam Denizli'ye hareket eden Mustafa Kemal Isparta, Burdur ve ardından günü öğleden sonra,16.00'da Antalya'ya geldi. ... Mustafa Kemal Atatürk'ü taşıyan otomobil durduğunda “Hoş geldin. Sefalar getirdin.

Atatürk neden Antalya'ya gitti?

Atatürk, yapılan inkılapların ne ölçüde benimsendiğini ve yurdun genel ahvalini yerinde görmek için zaman zaman Anadolu seyahatlerine çıkmıştır. Bu amaçla Antalya'yı ilk olarak 'da ziyaret etmiştir. Atatürk, Antalya'ya ikinci ziyaretini 'de günübirlik olarak gerçekleştirmiştir.

Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir ne zaman söylendi?

'HİÇ ŞÜPHESİZ Kİ ANTALYA DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR' Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün günü Antalya halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılandığını belirten Cansel Tuncer; “Bir hafta kadar Antalya da kaldı.

Atatürk cumhuriyetle ilgili ne söylemiştir?

İşte Atatürk'ün Cumhuriyet ile ilgili söylediği sözler… ATATÜRK'ÜN CUMHURİYET İLE İLGİLİ SÖYLEDİĞİ SÖZLER! "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz.

Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehridir sözü kime ait?

Atatürk'ün "Hiç şüphesiz ki Antalya, dünyanın en güzel yeridir." sözü de heykelin yanında kabartma olarak yer almaktadır. Ocak 2019'da yaşanan fırtınalarda boyası akan heykelde kırıklar da oluştu.

Atatürk'ün ailesi ve çocukluğu nedir?

Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım`dır. Baba tarafından dedesi Hafız Ahmet Efendi XIV-XV. yüzyıllarda Konya ve Aydın`dan Makedonya`ya yerleştirilmiş Kocacık Yörüklerindendir. Annesi Zübeyde Hanım ise Selanik yakınlarındaki Langaza kasabasına yerleşmiş eski bir Türk ailesinin kızıdır.