Avukat başka bir iş yapabilir mi?

İçindekiler:

  1. Avukat başka bir iş yapabilir mi?
  2. Avukat tanık olduğu dosyada vekil olabilir mi?
  3. Şirket avukatı ne iş yapar?
  4. Tanıklıktan çekinme hakkına kimler sahiptir?

Avukat başka bir iş yapabilir mi?

Avukatlıkla birleşebilen ve birleşemeyen işler Avukatlık Kanunu madde 11 ve 12'de sayılmıştır. Aylık, ücret, gündelik veya kesenek gibi ödemeler karşılığında görülen hiçbir hizmet ve görev, sigorta prodüktörlüğü, tacirlik ve esnaflık veya meslekin onuru ile bağdaşması mümkün olmıyan her türlü avukatlıkla birleşemez.

Avukat tanık olduğu dosyada vekil olabilir mi?

Avukatın vekil olarak görev yaptığı dosyada tanık olarak dinlenebileceğinin kabulü hâlinde avukat kendi müvekkilinin tanığı olabileceği gibi aynı avukatı karşı taraf da tanık olarak gösterebilecektir. ... Zira bir avukat bu hüküm nedeniyle vekil olarak görev yapmadığı dosyada dahi tanıklıktan çekinme hakkına sahiptir.

Şirket avukatı ne iş yapar?

Şirket avukatı, bir şirkette hukuki danışmanlık hizmeti veren avukatlara denilir. Bu tarz avukatlar şirketlerin kurulmasından, hizmet verdikleri süre içerisindeki tüm hukuki konularda destek ve danışmanlık verirler.

Tanıklıktan çekinme hakkına kimler sahiptir?

Tanık, şüpheli ve sanıkla aralarındaki yakınlık nedeniyle tanıklıktan çekinebileceğine ilişkin olan CMK'nun 45. maddesine göre, şüpheli ve sanığın nişanlısı, evlilik bağı kalmasa bile eşi, kan hısımlığından veya kayın hısımlığından üstsoy veya altsoyu, üçüncü derece dahil kan veya ikinci derece dahil kayın hısımları, ...