Yönetim Kurulu üyeleri maaş alır mı?

İçindekiler:

  1. Yönetim Kurulu üyeleri maaş alır mı?
  2. Üniversite Koordinatör ne demek?
  3. TRT yönetim kurulu üyelerinin ücretlerini kim belirler?
  4. Kimler yönetici asistanı olabilir?

Yönetim Kurulu üyeleri maaş alır mı?

6102 sayılı yeni TTK'nun 394 üncü maddesinde ise, Yönetim kurulu üyelerine, tutarı esas sözleşmeyle veya genel kurul kararıyla belirlenmiş olmak şartıyla huzur hakkı, ücret, ikramiye, prim ve yıllık kârdan pay ödenebilir denilmektedir.

Üniversite Koordinatör ne demek?

Eğitim koordinatörü, okul müfredatı tasarlamak, öğrenci başarısını ölçmek ve etkili öğretim yöntemlerini teşvik etmekle yükümlüdür. Sorumlulukları arasında, eğitim ihtiyaçlarını tanımlamak, ekip ve bireyler için gelişim planlarını haritalamak üzere yöneticilerle iletişim kurmak bulunmaktadır.

TRT yönetim kurulu üyelerinin ücretlerini kim belirler?

(Mülga üçüncü fıkra:2/7/2018-KHK-703/95 md.) (Mülga dördüncü fıkra:2/7/2018-KHK-703/95 md.) (Mülga beşinci fıkra:2/7/2018-KHK-703/95 md.) Yönetim Kurulu üyelerine verilecek ücretler, Cumhurbaşkanınca tespit edilir.

Kimler yönetici asistanı olabilir?

Üniversitelerin Büro Yönetimi ve Sekreterlik ön lisans bölümlerinden mezun olmak yönetici asistanlığı için yeterli olmaktadır. Yönetici asistanı olmak için ayrıca özel ve resmi bir eğitim şartı aranmamaktadır. Ancak eğitim akademileri Büro Yönetimi sertifikası vermektedir.