Tavuk yumurtasını ne için yer?

İçindekiler:

  1. Tavuk yumurtasını ne için yer?
  2. Yumurta yiyen tavuk için ne yapmalı?
  3. Tavuklar ne zaman kuluçkaya yatar?
  4. Kılavuz yumurta ne demek?
  5. Kılavuz yumurta ne zaman büyür?

Tavuk yumurtasını ne için yer?

Tavukların yumurta yemelerine sebep olan en önemli etkenlerden bir tanesi, tavukların yeterli beslenemiyor olmaları ve aç kalmalarıdır. ... Çünkü ihtiyaçları olan proteini tedarik edemeyen tavuklar bu ihtiyacı karşılamak için kendi yumurtalarını yerler.

Yumurta yiyen tavuk için ne yapmalı?

*Follukları kümes içinde mümkün olduğu kadar karanlık köşelere koyun gün içinde yumurtasını yapan tavuklar can sıkıntısından gidip follukta oynamayı yada oyalanmayı düşünmesin ve her tavuğa yetecek kadar folluk bulundurun. *Gün içinde 2 defa yumurtalarınızı toplamaya çalışın.

Tavuklar ne zaman kuluçkaya yatar?

Kuluçkaya yatma dönemi tavuklarda genellikle ilkbahar aylarıdır. Genelde tüm tavuk ırkları gündüzlerin uzadığı zamanlarda, en çok ilkbaharda gurk olurlar. Gecelerin uzun sürdüğü kış günleri geride kalınca, yani kış sonundan yaz başına kadarki dönem tavukların en fazla gurk oldukları zamandır.

Kılavuz yumurta ne demek?

Klavuz Yumurta: Ağırlığı 42 ile 48 gram arasında değişen yumurtalardır. Piliç Yumurta: Ağırlığı 48 ile 53 gr arasında değişen yumurtalardır. Yarka Yumurta: Ağırlığı 53 ile 58 gr arasında değişen yumurtalardır. ... Duble Yumurta: Ağırlığı 62 ve üstü olan yumurtalardır.

Kılavuz yumurta ne zaman büyür?

Yumurta tavukçuluğu piliçlerde 20.haftadan sonra kılavuz yumurta görülmesiyle başlar. Yumurta verimi 23. haftada %50 ye, 28-30 haftalar arasında %90-93 lük verim seviyesine ulaşır. Bundan sonra yumurta verimi azalarak 72- 80 haftalar arasında %60 dolayına iner ve ekonomikliğini kaybeder.