Döküm bölümü mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Döküm bölümü mezunu ne iş yapar?
  2. Geoteknik bölümü ne demek?
  3. Eser koruma ne demek?
  4. Döküm mühendisi ne iş yapar?
  5. Ikram hizmetleri bölümü ne iş yapar?
  6. Eser Koruma 2 yıllık nedir?
  7. Tarihi Eser Koruma Nedir?
  8. Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım ne demek?
  9. Eczane Hizmetleri mezunu eczane açabilir mı?

Döküm bölümü mezunu ne iş yapar?

Döküm bölümü mezunları, kum kalıplarının hazırlanması ve döküme hazır hale getirilmesini sağlar. Döküm parçanın mikro yapısını iyi bilmelidir. Metallerin teknolojik bilgilere göre ergitilmesini yapar, alaşımları hazırlar ve ergitilmiş metalin ya da alaşımı hazırlanmış olan özel kalıplara döker.

Geoteknik bölümü ne demek?

Geoteknik mühendisi; bina temeli inşaatı, zemin mekaniği ve zemin dinamiği gibi bilim alanlarını inceleyen, bu alanda ölçümler yapan, zemin özelliklerini tespit eden ve zemine uygun yapıları belirleyen kişiye verilen mesleki unvandır.

Eser koruma ne demek?

Eser Koruma bölümü arkeolojik ve etnografik tüm kültür varlıklarının korunması ve onarımında çalışacak koruma teknikerleri yetiştirmeyi amaçlar. ... Mezun olduğunda Eser Koruma Teknikeri unvanı kazanırsın.

Döküm mühendisi ne iş yapar?

Döküm ocaklarının bulunduğu bölümde üretimden sorumlu olmak. Üretimi ve süreçleri sürdürülebilir şekilde işletmek. Üretimden sorumlu diğer metalurji mühendislerinin vardiyalarını birliği içinde belirlemek. Sürekli döküm ocaklarının azami verimle çalışması için planlamalar yapmak.

Ikram hizmetleri bölümü ne iş yapar?

İkram Hizmetleri Programının Amacı: Yiyecek içecek alanlarında hizmet veren işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikte gerekli teorik ve pratik bilgi donanımına sahip, sürekli kendini geliştiren, değişime açık, mesleki anlamda etik değerlere bağlı, analiz ve iletişim gücü yüksek mezunları yetiştirmektir.

Eser Koruma 2 yıllık nedir?

Eser Koruma Bölümü; öğrencilere bu alanda eğitim veren, iki yıllık bir ön lisans programıdır. Programa, merkezî yerleştirme sınavıyla ve TYT puan türüyle öğrenci alınıyor. Öğrenciler bu bölümden, “teknik eleman veya tekniker” unvanıyla mezun oluyorlar.

Tarihi Eser Koruma Nedir?

Kültürel miraslarımızı oluşturan atalarımızın bizlere bıraktığı tarihî eserler, devletin himayesi altında ve “eser koruma” kapsamında ele alınıyor. Geçmişte yaşamış olan toplumların ortaya koyduğu bu kültürel varlıkları koruma metotları, onların gelecek nesillere iletilmesi açısından gerekli uygulamalardır.

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım ne demek?

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Nedir? Ülkemiz topraklarında geçmişte yaşamış olan toplumlardan bize kalan kültürel ve tarihsel miraslarımızın ortaya çıkarılması, korunması ve bilimsel tekniklerle onarılması konusunda akademik eğitim veren dört yıllık bir lisans programıdır.

Eczane Hizmetleri mezunu eczane açabilir mı?

Eczane Hizmetleri bölümünden mezun olan öğrenciler farklı pek çok alanda çalışabilirler. Özellikle başlıca çalışma alanları eczanelerdir. Fakat eczaneler dışında da ilaç firmalarında çalışma olanakları da bulunmaktadır. ... - Üniversite hastanelerine bağlı eczanelerde çalışabilirler.