Yaban Kekigi neye yarar?

İçindekiler:

  1. Yaban Kekigi neye yarar?
  2. Dağ Kekiğinin faydaları nedir?
  3. Yaban kekik nasıl olur?
  4. Ibrahim Saraçoğlu kekik ne işe yarar?
  5. Dağ kekiği hangi ayda çıkar?
  6. Kekik ne kadar kazandırır?

Yaban Kekigi neye yarar?

Yaban/Dağ Kekiğinin Sağlığa Faydaları .. Bu faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür; Yaban kekiğinin bedene güç ve kuvvet verme ve yorgun olma halinde yorgunluğu geçirme özelliği bulunmaktadır. Yaban kekiği, sinir sistemini güçlendirmekte ve stres ile sinirden kaynaklanan rahatsızlıkları önlemektedir.

Dağ Kekiğinin faydaları nedir?

Kekik, antiseptik ve antibiyotik özelliklere sahip olup, soğuk algınlığı ve öksürük için mükemmel bir ilaçtır. Kekik ayrıca bronşit tedavisinde de kullanılır. Kekik yağı en güçlü doğal antimikrobiyallerden biridir, bu nedenle boğaz ağrısının tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

Yaban kekik nasıl olur?

Yabani kekik ülkemizin birçok bölgesinde yetişmektedir. Kontrollü üretimi olmayan kekik türüdür. Tohumları veya fideleri üreticiler tarafından ekilmeyen, doğanın kendi çoğalımı sayesinde üreyen kekik türüdür. Genel olarak ormanların bitiminde olmaktadır.

Ibrahim Saraçoğlu kekik ne işe yarar?

Vücutta biriken zararlı toksinlerin arınmasına katkı sağlayan kekik, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Düzenli içildiği takdirde şişkinlik, gaz, mide ve bağırsak şikayetlerini de azaltmaktadır.

Dağ kekiği hangi ayda çıkar?

Dağ kekiği yıllık bir bitki olduğundan yılın farklı zamanlarında toplanabilmektedir. Ama genel bir zaman verecek olursak İlkbahar mevsiminin ilk ayları olan Mart- Nisan gibi toplanır diyebiliriz.

Kekik ne kadar kazandırır?

Satılan 500 kilogram kekik lira gelir getirdi. Kekik üretimi bu haliyle buğdaydan daha fazla kazandırıyor. Bu haliyle kekik üretimi buğday üretiminden daha kazançlı. Kekik üreticisi 1 dekardan lira para kazanıyor.