Metal kaplama diş nedir?

İçindekiler:

  1. Metal kaplama diş nedir?
  2. Zirkonyumun zararları nelerdir?
  3. Zirkonyumdan memnun musunuz?
  4. 1 tane kaplama diş ne kadar?
  5. İmplant üzerine kaplama yapılır mı?

Metal kaplama diş nedir?

Metal altyapılı porselen diş hekimliğinde kullanılmak üzere üretilmiş olan çeşitli metal alaşımlarının porselenin altına altyapı olarak kullanıldığı kaplama türüdür. Bu metaller, diş ve diş eti dokularıyla uyumlu oldukça dayanıklı standart metal alaşımlardır.

Zirkonyumun zararları nelerdir?

Zirkonyum diş zararlı değildir. Hatta metal üstü porselen kaplamalara alerjisi olan hastalarımıza gönül rahatlığıyla zirkonyum kaplama yapabiliriz. Zirkonyum kaplamaların diş eti uyumu ve biyolojik uyumu doğal dişe en yakın olan kaplama çeşitlerindendir.

Zirkonyumdan memnun musunuz?

Estetik açısından, Zirkonyum kaplama yaptıranlar memnun mu diye sorarsanız alacağınız cevap kocaman bir evettir. Porselen kaplama teknikleri ışığı geçirmez ve tamamen mat bir görüntü verir. Zirkon kaplamanın ise gerçek dişten çok bir farkı bulunmamaktadır.

1 tane kaplama diş ne kadar?

Tek diş geçici kuron: 200-400 TL. Abument harici implanta porselen uygulaması: 850-1000 TL. Veneer kuron: 700-1000 TL. Yaprak porselen uygulaması: 1500-2000 TL.

İmplant üzerine kaplama yapılır mı?

İmplant yapımı sırasında iyileşme süresi sonrasında abutmentler implanta yerleştirilir ve bunların üzerinden alınan ölçüler ile porselen diş ya da dişler üretilir. ... İmplant uygulamaları porselen metal alt yapılı ya da metalsiz tam porselen şeklinde yapılmaktadır.