Ballıbaba Faydaları Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ballıbaba Faydaları Nelerdir?
  2. Sarı Ballıbaba otunun faydaları nelerdir?
  3. Sarı Ballıbaba otu nerede yetişir?
  4. Ballı baba otu nedir?

Ballıbaba Faydaları Nelerdir?

Yaprakları ezilerek suyu rahim iltihaplarına, rahim kanamalarına ve prostat hastalıklarına karşı uygulanırsa büyük faydası görülür. Şurubu boğaz hastalıklarına, vereme ve kadınlarda regl ağrılarına karşı kullanılır. Merhemi yanıklarda kullanılır. Yaprağının haşlanmış lapası kabakulak, mayasıl, kanlı basura şifalıdır.

Sarı Ballıbaba otunun faydaları nelerdir?

Sinirsel uykusuzluklarda ve tüm kadın hastalıklarında başarıyla kullanılabilir. Özellikle idrar zorluğunda, idrar yapma sırasındaki yanmalarda, böbrek hastalıklarında çok başarılıdır. Ayrıca, mesane üşütmesine ve böbrek iltihabına karşı da kullanılabilir. Çıbanlarda ve varislerde bu çayla kompres yapılabilir.

Sarı Ballıbaba otu nerede yetişir?

Sarı Ballıbaba Bitkisi Nedir, Nerelerde Yetişir? Ballıbabagiller familyasından olan bu bitki özel bir yetişme alanı olmayan, çalılıkların arasında, duvar diplerinde, çukurlarda, gölgeli ve nemli yerlerde yetişen özellikle ısırgan otunun bulunduğu yerlerde yetişen bir bitkidir. Bahar aylarında çiçek açar.

Ballı baba otu nedir?

Ballıbaba, ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Lamium cinsini oluşturan bitki türlerine verilen ad. Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'da yayılış gösteren türlerin hepsi otsu bitkidir. Bugün birkaç türü anavatanı dışındaki ılıman bölgelerde çok çabuk yayılarak natürülize olmuştur.