Bozuk su sayaci ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Bozuk su sayaci ne yapmalıyım?
  2. Kaçak su kullanmanın cezası ne kadar?
  3. Su aboneliği üstüne alınmazsa ne olur?
  4. Kaçak su kullanımı idari para cezası ne kadar?
  5. Elektrik üzerine alınmazsa ne olur?
  6. Kaçak elektrik ve su kullanmak kul hakkına girer mi?
  7. Usulsüz su kullanımı nedir?

Bozuk su sayaci ne yapmalıyım?

Bozuk su sayacı harcamamış olduğunuz suların faturasını ödemenize neden olabilmektedir. Eğer geç fark edilen bir su sayacı arızasına rastlamış iseniz mutlaka dilekçe ile su dairesine başvuruda bulunmanızı önermekteyiz.

Kaçak su kullanmanın cezası ne kadar?

Suç TCK 141. madde kapsamında değerlendirilmesi durumunda sanığa 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilirken; nitelikli hırsızlığı düzenleyen TCK 142/1 madde kapsamında ceza verilmesi durumunda 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına hükmolunabiliyor. ...

Su aboneliği üstüne alınmazsa ne olur?

Aboneliğin üzerine almayan kiracı ile zaman zaman sorun yaşanabiliyor. Örneğin aboneliği almayan kiracının abonelik borçlarını ödememesi halinde sorumlu abone sahibi olabiliyor. Buna karşın, abonelikleri üzerine almayan kiracının evden tahliye edilmesi söz konusu olmuyor.

Kaçak su kullanımı idari para cezası ne kadar?

Türk Ceza Kanununun 5237 Sayılı Kanun 163.maddesi gereğince; kaçak su kullanan kişiler hakkında idari para cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı belirtilmektedir.”

Elektrik üzerine alınmazsa ne olur?

Uyardığımız kullanıcı aboneliği üzerine almazsa, elektriği kesiliyor ve kesmebağlama ücretinin beş katı kadar (198 TL) ceza kesiliyor” diye konuştu. Bakal, usulsüz kullanım yapanların yüzde 60'ının faturalarını düzenli ödediğini de ekledi.

Kaçak elektrik ve su kullanmak kul hakkına girer mi?

Batman'ın tanınan din adamlarından Ahmet İnan, kaçak elektrik kullanmanın haram olduğunu hatırlatarak, kaçak elektrik ile kuyudan çekilen suyu içmek ve evlerde kullanmanın haram olduğunu kaydetti. İnan, birinin malını izni olmadan kullanmanın haram olduğunu dile getirerek, “Elektrik milletin malıdır.

Usulsüz su kullanımı nedir?

surette su temin etmek, abone iken sayaçsız veya sayacı işletmeyecek her hangi bir yolla su temin etmek gibi yasal olarak ta suç sayılan bu tür işlemler kaçak su olarak tanımlanmaktadır.