Telefon sıcaklığı nasıl ölçülür?

İçindekiler:

  1. Telefon sıcaklığı nasıl ölçülür?
  2. Pil derecesi kaç olmalı?
  3. Piller neden soğukta daha iyi çalışır?
  4. Pil kac derecede patlar?
  5. Akıllı telefonlar sıcaklık ölçer mi?
  6. Evin içindeki sıcaklık nasıl ölçülür?

Telefon sıcaklığı nasıl ölçülür?

Telefonda derece ölçümünü Play Store ve App Store marketlerinde bulunan uygulamalardan yararlanarak yapabilirsiniz. Android telefonlarda CPU Termometre, CPU Monitor, CPU-Z uygulamaları bu uygulamalardan bazılarıdır. Bu uygulamaları telefonunuza indirerek cihazınızın sıcaklık derecesini takip edebilirsiniz.

Pil derecesi kaç olmalı?

- Li-ion piller aşırı sıcak ve aşırı soğuğa karşı hassastır. İdeal çalışma sıcaklığı olarak 15-30 derece aralığı önerilir. Aşırı soğuk anlık kapasitelerde düşüşe yol açsa da kalıcı bir hasar vermez. Ancak aşırı sıcaklar Li-ion pillerin yapısında bozulmalara yol açar.

Piller neden soğukta daha iyi çalışır?

Modern akıllı telefonların çoğu, alkalin pillerden çok daha hassas olan lityum-iyon pillerle çalışır. Lityum-iyon piller soğuk havaya maruz kaldığında, pil içindeki kimyasal reaksiyonlar yavaşlar veya tamamen durur. Sonuç olarak, batarya çalışmaya devam etmek için cihazın ihtiyaç duyduğundan daha az akım boşaltır.

Pil kac derecede patlar?

Pilin içerisindeki negatif ve pozitif kutupları ayıran zarda meydana gelen aşınmalar, zamanla kısa devrelere yol açabilir. Bu durum, lityum iyon pilin erimesine neden olur. 60 dereceden yüksek ortam ısısı, sıkça fazla şarj etmek, pile yapılan modifikasyonlar, onun patlamasına neden olan faktörler arasında sıralanıyor.

Akıllı telefonlar sıcaklık ölçer mi?

Yeni akıllı telefonun ateş ölçmesi için telefonu kişinin alnına yerleştirip uygulamaya dokunmak yeterli oluyor. Huawei, IR sensörünün -20°C ila 100°C arasındaki sıcaklıkları okuyabileceğini söylüyor. IR sensörü termal kamera kadar hassas olmasa da bazı belirti gösteren insanları tanımlayabiliyor.

Evin içindeki sıcaklık nasıl ölçülür?

Ev sıcaklığının ölçülebilmesi için bir termometrenin odada bir yere yerleştirilmesi yeterli oluyor. Termometre, odada var olan sıcaklık ve nemi gösteriyor.