Bilgisayardaki toz nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Bilgisayardaki toz nasıl temizlenir?
  2. Fan tozu nasıl temizlenir?
  3. Laptop çantası nasıl temizlenir?
  4. Laptop evde nasıl temizlenir?
  5. Laptop fanı neyle temizlenir?
  6. Fan yıkanır mı?
  7. Klavye tozu nasıl alınır?

Bilgisayardaki toz nasıl temizlenir?

Eşit oranda beyaz sirke ve suyu karıştırın. Mikrofiber bezi bu karışımla ıslatarak sıkın. Elinize bıçak veya cetvel gibi ince ve uzun bir şey alın, bezi ucuna sarın. Kiri ve tozu tuşların arasından çıkarın.

Fan tozu nasıl temizlenir?

Fan; yumuşak, küçük bir fırça ya da blower ile temizlenmelidir. Blower, havayı püskürterek bilgisayarı tozlardan temizler. Blower yoksa soğuk ayarda, düşük basınçta çalıştırmak şartıyla saç kurutma makinası da kullanılabilir.

Laptop çantası nasıl temizlenir?

Standart bulaşık deterjanı kullanın, yaklaşık 1 kısım deterjanda 5 kısım su ile karıştırın. Güçlü kimyasal maddeler içeren bir deterjan kullanmaktan kaçının (asit veya alkali). Aşındırıcı toz kullanmayın. Süngeri karışıma batırın ve ardından süngeri temizleyin.

Laptop evde nasıl temizlenir?

5. adım: Bir kaseyi suyla doldurun ve içine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın. Laptopunuzun tuşlarını bu kaseye koyup kirleri ve yapışkanlıkları geçene kadar bekleyin. Temizleme işini bitirmek için tuşları diş fırçasıyla nazikçe fırçalayabilirsiniz.

Laptop fanı neyle temizlenir?

Fan; yumuşak, küçük bir fırça ya da blower ile temizlenmelidir. Blower, havayı püskürterek bilgisayarı tozlardan temizler. Blower yoksa soğuk ayarda, düşük basınçta çalıştırmak şartıyla saç kurutma makinası da kullanılabilir. Dizüstü bilgisayarlar daha hassastır.

Fan yıkanır mı?

Fan elektronik, yıkanmaz. Bakır da oksijeni sevmez, oksitlenir, yıkanmaz. Bakır boruyu kuru bezle, fanı da nemli bezle silebilirsin.

Klavye tozu nasıl alınır?

Klavyenizi ters çevirerek yavaşça vurun ya da sallayın. Tuşlara yakın yüzeydeki tozlar pratik bir şekilde dökülecektir. Elektrik süpürgesi kullanımı da klavye temizleme konusunda yardımcı bir unsurdur. Elektrik süpürgesini en düşük seviyede çalıştırarak klavyenizin üzerinde yavaşça gezdirin.